Pogledajte kako gori šuma, golemi oblak dima prekriva nebo

Region
Pogledajte kako gori šuma, golemi oblak dima prekriva nebo
.

Požar na Biokovu danima ne prestaje. Vatra je u popodnevnim satima zahvatila jelovu šumu i dodatno se proširila.

Danas su na požarište na Biokovo iz Zemunika upućena dva kanadera, priopćio je MORH. 

bikoakokcosdsdvsd2

"Dva Canadaira CL-415 Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) iz vojarne "Pukovnik Mirko Vukušić" iz Zemunika danas upućena su na gašenje požara na Biokovo", piše u priopćenju ministarstva. U pomoć im se priključila i letačka posada s jednim helikopterom Mi-8 MTV, koja prevozi vatrogasce i spremnike vode na Biokovo.

Požar s južne strane Biokova, koji ondje plamti već danima, sinoć se prebacio na sjevernu stranu planine u pravcu Zagvozda i Imotske krajine.

bikokoko123

 

Vatrogascima su u pomoć pristigli pripadnici Državne interventne vatrogasne postrojbe iz Divulja.

Požar je na sjevernoj strani Biokova iznad Zagvozda dug nekoliko kilometara, a vatrogasci iz DVD-a u Zagvozdu izvijestili su da vatra gori na nepristupačnim područjima Biokova gdje nema naselja pa nisu ugroženi stambeni objekti.

bioksoekocsds

Vatra koja se od biokovskog vrha Šibenik, na visini od oko 1400 metara, proširila do Borovca, Motike i Škropca zahvatila je oko 450 hektara trave i niskog raslinja, a manjim dijelom požar je zahvatio šumu tzv. crnog bora kao i bukove šume u vrtačama.

Unatoč pomoći pri gašenju iz zraka i naporima vatrogasaca, požar koji se širi "nadzemno i podzemno", s obzirom na konfiguraciju terena te duboke škrape i vrtače, bit će u potpunosti ugašen tek s prvom pravom kišom, ustvrdio je zapovjednik Glavina.

kjhgtrfdesa

Ne propustite