URAGAN SE POVLAČI, trećina grada je pod vodom - A VEĆ SE SPREMA NOVA TROPSKA OLUJA!

Svijet
URAGAN SE POVLAČI, trećina grada je pod vodom - A VEĆ SE SPREMA NOVA TROPSKA OLUJA!
.

Uragan Harvey, a sada tropska oluja Harvey, postepeno izlazi iz države Teksas, ali će se njegove posljedice osjećati jos mnogo godina. U srijedu je Nacionalni centar za uragane upozorio na tropsku oluju Irma koja se formirala u središnjem Atlantskom okeanu.
 

Harvey je ostavio 38 mrtvih (1 u Gvajani i 37 u SAD-u), mnogi su nestali, desetina hiljadi ljudi je u skloništima, a veliki broj stanovništva je još uvijek zarobljen u poplavljenim kućama. Trećina grada Houston je pod vodom.

Oluja je takođe pogodila zapadnu državu Lousiana i nalazi se na putu ka drugim državama, uključujući i Tennessee.

Predsjednik Donald Trump i prva dama Melania Trump posjetili su Teksas u utorak.

Upozorenje na novu tropsku oluju, Irma

U Houstonu, čisto nebo konačno je donijelo olakšanje nakon pet dana katastrofalnih poplava. Sinoć je poletio i prvi komercijalni let otkad je oluja u srijedu navečer pogodila ovaj četvrti po veličini grad u SAD. Gradonačelnik Sylvester Turner izjavio je kako se nada da će se luka u Houstonu, jedna od najvećih u SAD, uskoro ponovno otvoriti.

Šteta od poplava bit će najmanje desetina milijardi dolara.
U srijedu, Nacionalni centar za uragan upozorio je na tropsku oluju Irma koja se formirala u središnjem Atlantskom oceanu. Trenutno ne predstavlja prijetnju za kopno, ali prerano je znati putanju, rekli su prognozeri.

Očekuje se da će oluja postati uragan u četvrtak ili petak, a vjetar se procjenjuje na 120 km/h. Inače, tropska oluja postaje uragan kada njegovi trajni vjetrovi dostižu 119 km/h.

Ne propustite