Kiparski mediji: "Bosna i Hercegovina je ZASTRAŠUJUĆI protivnik"

Sport
Kiparski mediji: "Bosna i Hercegovina je ZASTRAŠUJUĆI protivnik"
.

Mediji na Kipru, uoči utakmice njihove selekcije protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine u Nikoziji u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo ”Rusija 2018”, najavljuju da će gosti po svaku cijenu pokušati doći do pobjede.

Portal "In-Cyprus" piše da je selekcija Bosne i Hercegovine, kako su naveli, "zastrašujući protivnik".

"Žele pobijediti i ostvariti bodovnu prednost kako bi nastavili borbu za prolaz i u narednom kolu", navodi ovaj kiparski portal.

Cyprus Mail piše kako reprezentacija Kipra u meču protiv BiH mora pobijediti ukoliko želi sačuvati bilo kakvu šansu za mogući plasman na SP u Rusiji.

"Ovo je odlučujuća utakmica za Kipar, ali vjerovatno i za goste. Za razliku od Kipra, BiH ima velika očekivanja da preuzme vodeću poziciju u grupi. BiH u svojoj ekipi ima mnogo talentovanih fudbalera, a najzvučnija imena su im Miralem Pjanić iz Juventusa i Edin Džeko iz Rome", piše ovaj list.

Utakmica sedmog kola grupe ”H” kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ”Rusija 2018” Kipar - BiH igra se večeras na stadionu GSP Arena od 21.45 po lokalnom, odnosno 20.45 sati po srednjeevropskom vremenu.

Sudit će je Englez Andre Marriner, a asistirat će mu sunarodnici Lee Betts i Simon Peter Bennet. Četvrti arbitar bit će Craig Pawson, takođe, iz Engleske.

Poslije šest odigranih kola na tabeli grupe ”H” prva je Belgija sa 16 bodova, slijede Grčka 12, BiH 11, Kipar 7, Estonija 4 i Gibraltar 0.

Ne propustite