OSTVARILA SAN: Hoda pistom i vozi avion!

Zanimljivosti
OSTVARILA SAN: Hoda pistom i vozi avion!
.

Mis Vermonta Erin Konor se po sposobnostima nalazi iznad ostalih takmičarki za predstojeći izbor mis Amerike. 

Ona je na preliminarno takmičenje stigla u erou avionu pošto je licencirani pilot. "Bio je to odličan dan za letenje i dobar način da započnem svoju turneju za mis Amerike 2018", rekla je 22-godišnja mis sletjevši na Međunarodni aerodrom Atlanta. 

Nakon leta od oko 560 kilometara, sa stajanjem u Njujorku, Konorova je bila veoma raspoložena na pisti, noseći plave pilotske naočare i uniformu koju je njen djed nosio tokom Drugog svjetskog rata. Ne samo da je izgledala kao pilot sa dosta iskustva, već je imala dobre osnove za takav izgled. Sa 16 godina stekla je dozvolu za letenje, da bi tokom srednje škole pohađala Akademiju letenja pri Tehničkom koledžu Vermont.

43b6dc0700000578-4835422-erin-connor-is-the-reigning-miss-vermont-and-will-compete-in-the-a-9-1504115587403

Ljubav prema letenju je bila inspiracija za njenu platformu "Zadnji vjetrovi - obuka za novu generaciju žena naučnika", u okviru koje pokazuje igre o avijaciji i razne avijatičarske eksperimente osnovcima. "Razmišljala sam da nema boljeg načina da naglasim svoju platformu za ohrabrivanje žena da uđu na polje nauke i avijacije nego da sama pilotiram svojim avionom." 

Erin je najmlađe dijete u farmerskoj porodici sa sedmoro djece, a još od malih nogu je bila aktivna u raznim sportovima i kasnije u vožnji poljoprivrednih mašina. S osam godina je učestvovala u takmičenjima oratorstva, nastupavši pred nekoliko hiljada ljudi. Porodica iz američke države Vermont je redovno gledala takmičenja za mis Amerike pokušavajući pogoditi pobjednika. 

"Mama, jednog dana ću i ja hodati tom pistom i voziti avione kao Amelija Erhart", rekla je Erin svojoj majci kada je sa deset godina gledala ovo popularno takmičenje. Očito je ovo bio prilično ozbiljan stav sudeći po brojnim letovima i ulaskom u uski krug djevojaka koje se takmiče za titulu najljepše Amerikanke.

Ukupno 51 djevojka će se predstaviti javnosti u hali "Bordvok" u Atlanti, u kojoj se tradicionalno održava finale izbora mis Amerike još od 1921. godine. Ovogodišnje finale se održava 10. septembra, a pobjednica će dobiti stipendiju vrijednu 50.000 dolara.

43b6dc0000000578-4835422-connor-flew-a-small-piper-arrow-plane-from-burlington-vermont-to-a-3-1504115587021

Ne propustite