PRIBLIŽAVA SE OPASNO NEVRIJEME: Haos kreće za manje od 48 sati, veliko upozorenje na pljuskove, grad i olujno nevrijeme

Region
PRIBLIŽAVA SE OPASNO NEVRIJEME: Haos kreće za manje od 48 sati, veliko upozorenje na pljuskove, grad i olujno nevrijeme
.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je danas upozorenje na vremenske nepogode do 3. septembra u Srbiji. Nevrijeme će početi u petak, 1. septembra, a najgore će biti u subotu. 

Kako je saopštio RHMZ sutra i u subotu poslije podne, uveče i tokom noći, lokalno se očekuju kratkotrajne vremenske nepogode u vidu intenzivnijih pljuskova sa grmljavinom, gradom, jakim i olujnim vjetrom, češćim u subotu, naročito na sjeveru i zapadu zemlje.

upozorenje-830x0

Za sutra tokom dana predviđa se pretežno sunčano i toplo. Poslije podne na zapadu i jugozapadu, uveče i tokom noći i u ostalim krajevima, uz promjenljivu oblačnost očekuju se pljuskovi sa grmljavinom, a moguća je i lokalna pojava sugradice i grada.

Jutarnja temperatura biće od 9 na jugoistoku do 21 stepen u košavskom području, a najviša dnevna od 30 do 34.

I u Beogradu se za sutra najavljuje pretežno sunčano i toplo vrijeme, dok se popodne i uveče očekuju lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Jutarnja temperatura biće oko 21, a najviša dnevna oko 33.

U nedjelju i ponedjeljak promjenljivo oblačno i hladnije, sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Prestanak padavina i djelimično razvedravanje očekuju se u ponedjeljak poslije podne, piše "Telegraf".

Ne propustite