Njemački BKA upozorio na moguće terorističke napade na vozove, do takve vrste napada bi moglo doći i ovdje

Svijet
Njemački BKA upozorio na moguće terorističke napade na vozove, do takve vrste napada bi moglo doći i ovdje
.

Njemački Federalni odjel za borbu protiv kriminala (BKA) upozorio je na moguće terorističke napade na vozove u zemljama širom zapadne Evrope, javlja Anadolu Agency (AA).

Zvaničnik BKA je izjavio za njemačke medije kako terorističke organizacije svakog dana sve više razmišljaju o sabotiranju željeznica i uzrokovanju iskakanja vozova iz tračnica prilikom putovanja.

“Ako i nema poveznice konkretno sa Njemačkom, do takve vrste napada bi moglo doći i ovdje”, kazao je zvaničnik koji je izjavio da je teroristička organizacija Al-Kaida u jednom listu pozvala na sabotažu željeznica u zemljama Zapada.

Zvaničnik je izjavio kako je na portalu koji je poznat po povezanosti sa terorističkom organizacijom ISIS u julu raspravljano o izbacivanju vozova iz tračnica, a “poželjne mete” su slučajevi kao što je bila prošlogodišnja željeznička nesreća u Bad Aiblingu, u kojoj je poginulo 12, a povrijeđen veliki broj ljudi.

Prema njegovim riječima, uprkos svemu ovome vlasti nemaju konkretnu informaciju da će takva vrsta terorističkog napada biti izvedena u Njemačkoj.

Ne propustite