‘UPLATI MI NOVAC ILI ĆU REĆI DA SI ME SILOVAO’: Upoznavanje na gay portalu pretvorilo se u pakao

Region
‘UPLATI MI NOVAC ILI ĆU REĆI DA SI ME SILOVAO’: Upoznavanje na gay portalu pretvorilo se u pakao
.

Poznanstvo s internetske stranice za upoznavanje i virtualna veza koštali su jednog muškarca iz Zagreba više od 9000 kuna.

B.M. se putem gay portala Planet Romeo upoznao s 19-godišnjim J.M. Nakon jednomjesečnog su se druženja mladići upoznali i uživo, a tijekom tri je mjeseca J.M. od svojeg virtualnog dečka iznudio više od 9000 kuna. Za to ga sumnjiči velikogoričko tužiteljstvo i dodaje da je 19-godišnji J.M. inače povremeni stanar Prihvatilišta za beskućnike Crvenog križa u Kosnici.

Mladići su nakon upoznavanja proveli noć zajedno, a zatim su počele iznude.

J.M je putem SMS poruka od prosinca prošle godine do polovine februara ove godine prijetio da će mu uništiti ugled i tužiti ga za silovanje ako na njegov račun ne uplati 1150 kuna. Poslao je nekoliko takvih poruka uz prijetnje da će ga prijaviti za silovanje, pa je B.M. u strahu u više navrata uplaćivao novac na račun J.M. Radi se o ukupno 9250 kuna. Zbog iznude se za J.M. sada traži 10 mjeseci zatvora i rok od tri godine kušnje, piše Jutarnji list.

Dodao je da mu je više puta uplatio novac, a kad je ugasio mobitel kako više ne bi primao njegove poruke, on mu je poruke i prijetnje ostavljao na automobilu. Stalno je tražio još novca pa se B.M. napokon obratio policiji.

Ne propustite