Mamić objavio fotografije rana poslije pokušaja atentata i poručio da će se vratiti bolji i jači

Druga strana sporta
Mamić objavio fotografije rana poslije pokušaja atentata i poručio da će se vratiti bolji i jači
.

Dinamov savjetnik Zdravko Mamić oglasio se prvi put na društvenim mrežama nakon što je prošle sedmice ranjen u pokušaju atentata u Hercegovini.

Mamić je na svojoj službenoj Facebook stranici objavio fotografije na kojima se vide rane, ali i kako se kreće uz pomoć štaka.

"Dirnut mnogobrojnim porukama podrške koje svakog dana primam od vas želio bih da zahvalim svojoj porodici na čelu sa suprugom, koja je bila pola metra od mene u vrijeme pokušaja ubistva. Isto tako veliko hvala mojoj rodbini koja je proživjela veliki strah na mjestu gdje je preminuo moj otac i gdje svi zajedno dolazimo svake godine da se poklonimo njemu u pomen... Također, velika zahvalnost našem klupskom doktoru i šefu ortopedije profesoru Saši Jankoviću koji je uz mene bio svake sekunde, doktoru Ivici Smodeku, mojoj supruzi i kćerima koji me previjaju svaki dan. Hvala svim građanima naše Hrvatske, posebno Dinamovcima na iskrenim riječima podrške i željama za brzi oporavak, vaša podrška je razlog zbog kojeg ću se truditi da se što prije vratim bolji i jači", napisao je Mamić.


Podsjetimo, prvi čovjek Dinama ranjen je u nogu prilikom obilaska očevog groba na godišnjicu smrti.

U njegovom društvu bilo je oko 40 članova porodice, a Zdravko je bio na čelu kolone.

Kada je zakoračio iz kapelice ispred njega su iskočila dva maskirana napadača, zapucala i pogodila ga u natkoljenicu.

Ne propustite