ŠTA VI KAŽETE NA OVO? Vozači žele da se ova pravila što prije promjene: Ove odredbe izluđuju sve za volanom!

Region
ŠTA VI KAŽETE NA OVO? Vozači žele da se ova pravila što prije promjene: Ove odredbe izluđuju sve za volanom!
.

Ne postoji stvar koja vozače u saobraćaju ne nervira, a najviše ih iritiraju pojedina pravila koja moraju da poštuju, a koja se svako malo mjenjaju.

Izmjene i dopune Zakona o bezbjednosti u saobraćaju, tek donose niz novih prekršaja i pooštrenih kazni na koje će vozači morati da se naviknu.

Ipak, postoje ona pravila koja su uvijek tu i koja konstatno nerviraju vozače. Jedno od njih je svakako zabrana preticanja preko pune linije koja će novim Zakonom o bezbjednosti u saobraćaju biti omogućena sporim vozilima.

Međutim, ima stvari kojih se ni ovog puta ovaj dokument neće dotaći, a to su ograničenje i svjetlosna signalizacija.

Direktor Komiteta za bezbjednost saobraćaja Damir Okanović, naime, kaže za Telegraf da vozače posebno iritiraju i ograničenje brzine, i svjetlosna signalizacija za kojom, često, nema potrebe na putu.  


- Vozačima su posebno iritantna ograničenja. Međutim, tu nije problem u Zakonu o bezbjednosti saabraćaja već u projektantima koji stavljaju nepotrebno mala ograničenja na mjestima na kojima im nije mjesto - kaže Okanović i dodaje da su projektanti krivi i za pune linije gdje im nije mjesto:

- Oni imaju licencu da projektuju a za to ne snose nikakvu odgovornost.

Živce vozačima pomjera i svetljosna signalizacija.


- Irirtira ih stavljanje svjetlosne signalizacije kao upozorenje da su radovi na putu a radova nigdje nema - ističe Okanović.

A, sudeći po pričama vozača, kada je riječ o kolegama u saobraćaju, najviše ih nerviraju oni koji nikada ne daju migavac, oni koji zaslijepljuju nepodešenim farovima, zatim oni koji se vuku lijevom trakom auto-putu koja inače služi za preticanje, oni koji zauzimaju dva parking mjesta kao i oni koji stanu na pumpu da sipaju gorivo, a onda razgledaju časopise, misle se šta još da kupe...

 

 

Ne propustite