FLEKE OD VODE? Uklonite ih na prirodan način!

Sve za dom
FLEKE OD VODE? Uklonite ih na prirodan način!
.

Sigurno je svima dosta onih napornih i upornih fleka od vode koje se pojavljuju na vašoj sudoperi i posuđu.

Mašine za pranje suđa postaju dio svakodnevice i dosta su pristupačnije nego što su nekada bile, ali ih i dalje veliki broj ljudi ne posjeduje. Ako spadate u tu grupu, onda znate koliko dosadne i teške mogu biti one male fleke od vode koje se pojavljuju na vašoj sudoperi i posuđu nakon pranja. Nema svako od nas dovoljno vremena da svaku čašu i posudu briše odmah nakon pranja, kako biste spriječili nastanak tih fleka. Iako je sudoperu lako zaštititi od njih, i na njoj se često pojavljuju, a veoma teško skidaju.

Ako ne želite da koristite jake hemikalije na svom posuđu i u svom domu uopšte, onda takođe znate da uklanjanje ovih fleka običnom vodom može biti praktično nemoguća misija, posebno ako one postoje duže vrijeme. Voda može trajno oštetiti vaše stvari i vašu kuhinju, a mi vam ovog puta predstavljamo najprirodniji način da se svake nesavršenosti tog tipa veoma lako riješite.

Potrebno je:
Jedan ili dva grejpfruta
Morska so
Nož

aid3278396-v4-728px-clean-your-bathtub-with-grapefruit-and-salt-step-6

Uputstva za rad:
Presijecite grejpfrute na pola i prekrijete polovine morskom solju. Po želji, možete utrljati so u njih svojim prstima, kako bi se bolje zalijepila za sočni dio grejpfruta.

Oribajte jednom polovinom grejpfruta vaše slavine i sudoperu, ili vinske čaše koje su izgubile svoj sjaj. So će ukloniti svu nataloženu prljavštinu, dok će citrična kiselina pojesti fleke od vode i iza sebe ostaviti svježi, prirodni miris.

Ovaj način čišćenja je najbolji za metal, porculan ili staklene površine. Za one upornije i jače fleke, ostavite sok da malo odstoji prije nego što ga isperete.

Takođe, na ovaj način možete ukloniti fleke sa kade i vratiti stari sjaj vašim prefinjenim čašama i srebrnini.

Moramo da napomenemo da se ovaj metod koristi samo za ukljanjanje fleka, pa neće ukloniti bakterije i ostale nećistoće sa vašeg posuđa i površina. Nemojte ga koristiti kao zamjenu za pranje.

Kada jednom očistite svoju kuhinju ili kupatilo na ovaj način, vjerujemo da više nećete odlagati sređivanje doma, zbog sjaja i prijatnog mirisa u kojima ćete moći da uživate!

827d9d27991eba6b8a50907a0c3f05e0a7a0f8d6

Ne propustite