STANJE NA PUTEVIMA: Dobra prohodnost većine putnih pravaca, kolovoz je mjestimično mokar pa se vozači pozivaju na pojačan oprez

Bosna i Hercegovina
STANJE NA PUTEVIMA: Dobra prohodnost većine putnih pravaca, kolovoz je mjestimično mokar pa se vozači pozivaju na pojačan oprez
Dobra prohodnost većine putnih pravaca,

Dobra prohodnost većine putnih pravaca, karakteriše jutros saobraćajnu situaciju u BIH. Zbog lokalnih padavina, kolovoz je mjestimično mokar pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, upozoravamo na moguće odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Frekvencija vozila pojačana je u gradskim centrima, dok se na ostalim dionicama saobraća umjerenim intenzitetom.

Zbog radova na asfaltiranju, u vremenu od 07 do 20 sati, dolazi do potpune obustave saobraćaja na dionici regionalnog puta R-469 Banovići-Živinice, u Banovićima. Za vrijeme obustave u funkciji su alternativni pravci, a predviđeno je da radovi traju do 01.09.2017.

Povremene kraće obustave saobraćaja, od 08 do 16 sati, mogu se očekivati i na magistralnom putu M-16.2 Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje u mjestu Osojnica, gdje su u toku radovi na deminiranju terena.

Na dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima saobraća se usporeno ili uz kraća zadržavanja.

Izdvajamo tunel Skela na magistralnom putu M-5 Jajce-Donji Vakuf, gdje zbog izvođenja geodetskih i istražnih radova u vremenu od 09 do 17 sati, vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Radovi se danas i sutra izvode i na magistralnom putu M-5 Gromiljak-Blažuj, a saobraća se jednom trakom, uz moguće povremene obustave, saopšteno je iz BIHAMK-a.

Ne propustite