Nekoliko požara u Hercegovini još uvijek zadaje muke vatrogascima

Crna hronika
Nekoliko požara u Hercegovini još uvijek zadaje muke vatrogascima
.

Požar na lokalitetu Drežnica-Batačke Lazine, na padinama planine Čvrsnice, je, po izvještajima kantonalnih operativnih centara civilne zaštite, i dalje aktivan, a po informacijam vatrogasaca sa terena, požar na Rujištu i dalje gori, mada je situacija mnogo bolja nego prethodni dan.
Teren na kojem gori požar na lokalitetu Drežnica-Batačke Lazine, gdje gori šuma munike i bukve, je nepristupačan i miniran. Po posljednjim informacijama Operativnog centra Civilne zaštite (CZ) Jablanica,požar se spušta liticama prema Drežanjskoj kotlini i približava se kućama. 

Požar na Rujištu i dalje gori, a helikopter Oružanih snaga Bosne i Hercegovine djelovao je u jutarnjim satima i imao je četiri izbačaja na dijelu gdje su bile ugrožene vikendice. Taj dio je trenutno pod kontrolom i nema ugroženih objekata. Pripadnici Profesionalne vatrogasne postrojbe Mostar i dalje dežuraju na požarištu.

Požari otvorenog prostora između općine Kupres i općine Glamoč i dalje su aktivni. Požar na predjelu Pakline u općini Tomislavgrad širi se prema Kupreškom polju, dok je požar otvorenog prostora planini Jadovnik u općini Drvar također aktivan i širi se. U požaru gori visoka šuma, a prostor je miniran.

Osim navedenih, i dalje je aktivan požar otvorenog prostora na predjelu Resanovaca koji se širi prema općini Drvar, a gori suha trava i nisko raslinje. 

Na području općine Tomislavgrad i dalje je aktivan požar na predjelu Pakline kod mjesta Šuica. Požar se proširio izvan minsko sumnjivog područja te ga trenutno gase pripadnici Vatrogasnog društva (VD) Tomislavgrad, Općinske službe CZ Tomislavgrad i Šumarija. Požar na području mjesta Eminovo Selo je lokaliziran i pod kontrolom VD-a Tomislavgrad i djelatnika šumarije Tomislavgrad.

Požari na području naselja Bastasi, između općina Bosansko Grahovo i Livno, te na području Međugorje-Staretina i dalje su aktivni, saopćeno je iz Operativnog centra Federalne uprave CZ.

Ne propustite