Mladeži HDZ BiH i RH na hodočašću u Jajcu, pristiglo više od 1 000 mladih

Bosna i Hercegovina
Mladeži HDZ BiH i RH na hodočašću u Jajcu, pristiglo više od 1 000 mladih
.

Mladež HDZ BiH i Mladež HDZ Republike Hrvatske organizirali su u subotu hodočašće u Jajce na kojemu se okupilo više od 1 000 mladih iz cijele Bosne i Hercegovine, Republike Hrvatske, ali i dijaspore.

Mladež HDZ BiH  i Mladež HDZ RH zajedno s okupljenima je poslala snažnu poruku mira, zajedništva i jedinstva hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, ali i spremnost na žrtvu i molitvu koja je mlade ljude duhovno pripremila za sve izazove koji stoje pred nama u budućnosti, priopćeno je iz Ureda za informiranje Mladeži HDZ-a BiH.

S mladima je hodočastilo visoko izaslanstvo HDZ BiH predvođeno predsjednikom HDZ BiH i predsjedateljem Predsjedništva BiH Draganom Čovićem.

Hodočašće je započelo okupljanjem sudionika u  centru Jajca gdje su hodočasnici upoznati s bogatom povijesti hrvatskog naroda u kraljevskom gradu Jajcu i prirodnim ljepotama kojima obiluje taj kraj. Mladež je zajedničko hodočašće nastavila pješačenjem do Podmilačja, najstarijeg svetišta u Bosni i Hercegovini gdje je sudjelovala na svetoj misi koju je predvodio fra Julijan Madžar.

- Mladež duboko osjeća potrebu zajedništva i jedinstva u svim sferama života, a hodočašćem smo pokazali zajedništvo u molitvi i katoličkoj vjeri koja je očuvala hrvatski narod na ovom području kroz stoljeća. Čvrsto vjerujemo da su nam te vrijednosti potrebne u vremenu u kojem živimo. Samo ako čvrsto stojimo na zemlji sa svojim vrijednostima, svi zajedno , kao danas možemo praviti pozitivne iskorake u društvenoj zajednici - kazao je ovom prigodom predsjednik Mladeži HDZ BiH Mario Mikulić.

Ne propustite