MALOLJETNI PIROMAN IPAK NEĆE U ZATVOR: On sve priznao, a dobio je ovu kaznu

Region
MALOLJETNI PIROMAN IPAK NEĆE U ZATVOR: On sve priznao, a dobio je ovu kaznu
.

Sutkinja za mladež šibenskog Općinskog suda odbila je prijedlog tužiteljstva da se protiv 17-godišnjaka osumnjičenog za serijsko podmetanje požara u okolici Knina odredi jednomjesečni istražni zatvor te mu je, kao privremenu mjeru opreza, odredila smještaj u ustanovi socijalne skrbi, doznaje se u petak u tužiteljstvu.

Općinsko državno odvjetništvo najavilo je da će se žaliti na tu odluku čim zaprime pisani otpravak takve sutkinjine odluke.

Mladić je uhićen u srijedu navečer zbog sumnje da je počinio šest kaznenih djela dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnom ili sredstvom.

Postoji osnovana sumnja da je maloljetnik u šest navrata, od 9. januara do 23. augusta ove godine, na području Žagrovića potpaljivao suhu travu i nisko raslinje s namjerom izazivanja požara kako bi ih nakon toga mogao promatrati. Vatru je palio upaljačem i djelovanjem toplinske energije pomoću povećala i tako izazivao požare u blizini kuće, željezničkog mosta i na otvorenom prostoru, a kada se požar proširio na borovu šumu i nisko raslinje, udalji se s mjesta događaja i promatrao kako vatrogasci uz pomoć kanadera gase požare, piše net.hr.

Takvim postupanjem prouzročio je štetu vrijednu 1,4 miliona kuna, kažu u šibenskom Općinskom državnom odvjetništvu.

Prema informacijama kojima raspolažu lokalni mediji, mladić je priznao sva kaznena djela za koje ga policija sumnjiči i izjavio da voli gledati vatru i vatrogasce koji je za njim gase.

Ne propustite