Očekuje se pojačana frekvencija vozila na putevima prema moru : Najveća GUŽVA na Doljanima!

Bosna i Hercegovina
Očekuje se pojačana frekvencija vozila na putevima prema moru : Najveća GUŽVA na Doljanima!
.

Povoljni vremenski uslovi i dobra prohodnost većine putnih pravaca, karakterišu jutros saobraćajnu situaciju u BiH, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK). 

Iz BiHAMK-a apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila. Pojačana frekvenciju saobraćaja, tokom dana se očekuje na dionicama prema lokalnim izletištima, putevima ka moru, kao i na graničnim prelazima.

Vozači se savjetuju da se prije polaska na put informišu o stanju na putevima i graničnim prelazima, kako bi izbjegli gužve i duža zadržavanja.

Trenutno je pojačan promet vozila na izlazu iz BiH na GP Doljani, dok na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Povremene kraće obustave saobraćaja, od 8 do 16 sati, mogu se očekivati na magistralnom putu M-16.2 Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje u mjestu Osojnica, gdje su u toku radovi na deminiranju terena.

Na dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima saobraća se usporeno ili uz kraća zadržavanja. Izdvajamo putne pravce: M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-4 Tuzla-Kalesija i M-16 Bugojno-Kupres. Napominjemo da je poštivanje privremeno postavljene signalizacije, zakonski obavezno.

Ne propustite