RAZMIŠLJATE O NABAVLJANJU LJUBIMCA: Saznajte koje su najinteligentnije pasmine pasa na svijetu

Zanimljivosti
RAZMIŠLJATE O NABAVLJANJU LJUBIMCA: Saznajte koje su najinteligentnije pasmine pasa na svijetu
.

Svi su psi pametni, ali ipak postoje one pasmine koje uče brže i lakše. Za vas smo izdvojili nekoliko pasmina za koje se smatra da su upravo oni najpametniji psi na svijetu.

Graničarski škotski ovčar - Border Collie

Border Collie sa sigurnošću je na samom vrhu liste pametnih pasmina. Ovaj krajnje inteligentan pas nevjerojatnom brzinom i lakoćom usvaja znanja, a vlasnici ga mogu naučiti gotovo svim zadacima. Osim toga, graničarski škotski ovčar vrlo je strpljiv i pžljiv te nikako sklon agresivnom ponašanju. Upravo zbog toga sve je omiljeniji i kao kućni ljubimac.

Zlatni retriver

Zlatni retriver inteligentna je pasmina koja brzo savladava različite trikove i znanja. On, ne samo da je dobar u učenju, već i voli učiti što mu predstavlja neku vrstu igre. Osim toga, zlatni retriver idealan je kućni ljubimac za mlade obitelji jer obožava djecu.

Njemački ovčar

Ovaj pas poznat je po svojoj inteligenciji, hrabrosti i zaštitničkim instinktima. Ako se s njim radi od malih nogu, njemački ovčar je jedan od najposlušnijih pasa na svijetu. Voli usvajati nova znanja i učiti razne trikove zbog čega se često koristi kao policijski pas ili pas spasioc.

Rotvajler

Pasmina rotvajlera izrazito je inteligentna, a s obzirom na to što voli i želi učiti brzo usvaja znanja. Iako je prvenstveno poznat kao odličan čuvar, malo ljudi zna koliko je rotvajler zapravo dobar učenik. Važno je jedino da se s dresurom i socijalizacijom krene već od malih nogu, dok je pas još štene.

Pudla

Pudla je vrlo inteligentna pasmina koja brzo usvaja sva znanja i zadatke koji se od nje očekuju. Poznata je po tome što ju je jednostavno trenirati jer se brzo prilagođava velikom broju situacija. No, bez obzira na to što je ovaj pas iznimno inteligentan i pametan, vlasnik u učenje treba uložiti mnogo truda i strpljenja.

Ne propustite