MUĆKE MILIONERI: Del Boj i Rodni bi danas zaista bili bogataši!

Zanimljivosti
MUĆKE MILIONERI: Del Boj i Rodni bi danas zaista bili bogataši!
.

Kada je govorio "Slijedeće godine u ovo vrijeme bićemo milioneri", sudeći po finansijskim stručnjacima, Del Boj je imao pravo.

Finansijski eksperti vjeruju da bi pokretne i nepokretne nekretnine koji su posjedovali Del Boj i Rodni danas vrijedile čak tri miliona funti! Trosoban stan u Pekamu danas vrijedi oko 850 hiljada funti, zahvaljujući rastu cijene kvadrata u tom kvartu.

only-fools-and-horses-2

Iako se u seriji prikazuje zgrada Nelson Mandela u Pekamu, zapravo scene su snimane u jednom stanu u Aktonu. Ako na stan dodamo garažu koju su posjedovali, ali i trotočkaša iz 1967. godine "Reliant Regal Supervan III", te "Ford Capri" možemo dodati još 55 hiljada funti.

maxresdefault

Ipak, najvrjedniji bi bio par plavih dijamanata za koje se Del Boj trampio u epizodi "To Hull and Back" čija se vrijednost danas procjenjuje na dva miliona funti! Gledaoci su na internetu potpuno podržali predviđanja finansijskih stručnjaka i ocijenili da bi Del Boj i Rodni zaista bili bogati. 

"Samo kada pogledate šta je sve došlo u ruke Dela Boja i Rodnija tokom sedam godina emitovanja serije, shvatate da bi oni danas sa tim stvarima bili milioneri i živjeli luksuzan život kojem su sve vrijeme težili" ističe finansijski ekspert Džesmin Birtles.

Inače, "Mućke" su i dan danas jedna od najomiljenijih britanskih serija, ali to nije slučaj samo na Ostrvu. Del Boj i Rodni su jedni od omiljenih likova i na Balkanu.

del

Ne propustite