NAKON ŠTO OVO PROČITATE VIŠE IH NIKADA NEĆETE KORISTITI: Maramice za uklanjanje šminke su najgori proizvod na tržištu, a evo i zašto!

Praktična žena
NAKON ŠTO OVO PROČITATE VIŠE IH NIKADA NEĆETE KORISTITI: Maramice za uklanjanje šminke su najgori proizvod na tržištu, a evo i zašto!
.

Kako bih potvrdila svoje sumnje u beskorisnost maramica za uklanjanje šminke, novinarka Amber Rambharose okrenula se za pomoć doktoru Joshui Zeichneru, direktoru kozmetičkog i kliničkog istraživanja za dermatologiji u bolnici Mount Sinai.

Dobri joj je doktor otkrio kako maramice za skidanje šminke zapravo ne čiste kožu, već razmazuju šminku, prljavštinu i mrtve stanice, ostavljajući za sobom kožu nadraženom. Prema Zeichneru, maramice za skidanje šminke mogu uzrokovati iritaciju kože lica zbog konzervansa koji sprječavaju mikroorganizme da ih kontaminiraju. Neke maramice tako sadrže hemikalije koje oslobađaju formaldehid, solubilizatore, surfaktante i emulgatore.

No, način na koji većina koristi maramice također igra značajnu ulogu jer grubost, isto tako, može izazvati iritacije. “Trljanje može uzrokovati slabije upalne procese koji s vremenom mogu uzrokovati pigmentaciju kože ili čak pojavu bora”, rekao je Zeichner.

Novinarka zato predlaže alternativu maramicama i savjetuje kako je bolje u slučaju nužde pored kreveta imati blazinice i miceralnu vodu.

Ne propustite