Led je praktičan način očuvanja hrane, ali OVE NAMIRNICE SE NE SMIJU ZAMRZAVATI NI POD RAZNO!

Zanimljivosti
Led je praktičan način očuvanja hrane, ali OVE NAMIRNICE SE NE SMIJU ZAMRZAVATI NI POD RAZNO!
.

Iako je izum hladnjaka i zamrzivača jedna prava mala revolucija za sebe, neke namirnice nikako nije dobro zamrzavati. Evo o kojima se radi:

Hrana koja u sebi sadrži puno tekućine

U ovo ubrajamo lubenicu, krastavce, naranče i ostale namirnice prepune vode koja se zamrzavanjem kristalizira i pretvara u jednu veliku bljuzgu nakon odmrzavanja.

Svježa i kuhana jaja

Jaja nisu namirnica koja bi se trebala zamrzavati, naprosto iz razloga što preniska temperatura mijenja strukturu jaja. Svježa jaja u ljusci će se rasprsnuti, a kuhana će postati gumena. Možete ih jedino zamrznuti ako ih prvo izvadite iz ljuske i spremite u vrećice ili posude.

Mliječni proizvodi

Zamrzavanje jogurta, sireva, mlijeka i ostalih mliječnih proizvoda nije štetno za zdravlje, ali ove namirnice postaju vodenaste nakon što se odlede. I naravno, nisu više tako ukusne kao prije.

Pržena i pečena hrana

Bilo koja hrana koja je termički obražena prženjem ili pečenjem nije ista kada se izvadi iz zamrživača jer bude vlažna i gnjecava. Što se tiče kuhane hrane, poput sarme, ona može biti jednako dobra kao i ona svježe pripremljena.

 

Ne propustite