Gulaš od oslića i povrća
Sastojci:
- 600 g svježeg fileta oslića
- 100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 150 g luka
- 2 stabljike celera
- 120 g mrkve
- 300 g krumpira
- 1 žuta paprika (150 g)
- 2 lista Lovora Podravka By Podravka
- 1 Sjeckana rajčica Podravka (390 g) By Podravka
- 200 ml Passate Podravka By Podravka
- 2Temeljca za riblja jela Podravka By Podravka
- 150 g Zamrznutog graška Podravka By Podravka
- 250 g tikvice
- 1limun
- 1 žličica Vegete Mediteran
Priprema:
File oslića narežite na komade, začinite Vegetom mediteran, prelijte maslinovim uljem i obložite limunom narezanim na tanke ploške. Na zagrijano maslinovo ulje dodajte sitno narezani luk, narezanu stabljiku celera i lagano pržite dok ne omekšaju. Zatim dodajte na ploške narezanu mrkvu, krumpir i žutu papriku na kockice. Popecite dok povrće ne omekša pa dodajte sjeckanu rajčicu i passatu. Podlijte s oko 500 ml vode, dodajte dva temeljca za riblja jela i pustite da sve zajedno kuha 7-8 minuta dok povrće lagano ne omekša, a zatim dodajte lovor, grašak i tikvice narezane na kocke. Kad zavrije, nakon nekoliko minuta dodajte prethodno pripremljene komade oslića. Kuhajte još 5 minuta, pa uklonite s vatre i ostavite poklopljeno pet minuta, pa servirajte.
Savjet
Umjesto oslića možete upotrijebiti i filete neke druge bijele ribe