Gulaš od oslića i povrća

Kuharica
Gulaš od oslića i povrća
Pripremite ukusan i zdrav gulaš od oslića i ukusnog povrća

Sastojci:

  • 600 g svježeg fileta oslića  
  • 100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja  
  • 150 g luka
  •  2 stabljike celera  
  • 120 g mrkve  
  • 300 g krumpira  
  • 1 žuta paprika (150 g)  
  • 2 lista Lovora Podravka By Podravka  
  • 1 Sjeckana rajčica Podravka (390 g) By Podravka
  •  200 ml Passate Podravka By Podravka  
  • 2Temeljca za riblja jela Podravka By Podravka  
  • 150 g Zamrznutog graška Podravka By Podravka  
  • 250 g tikvice  
  • 1limun  
  • 1 žličica Vegete Mediteran 

Priprema:
File oslića narežite na komade, začinite Vegetom mediteran, prelijte maslinovim uljem i obložite limunom narezanim na tanke ploške. Na zagrijano maslinovo ulje dodajte sitno narezani luk, narezanu stabljiku celera i lagano pržite dok ne omekšaju. Zatim dodajte na ploške narezanu mrkvu, krumpir i žutu papriku na kockice. Popecite dok povrće ne omekša pa dodajte sjeckanu rajčicu i passatu. Podlijte s oko 500 ml vode, dodajte dva temeljca za riblja jela i pustite da sve zajedno kuha 7-8 minuta dok povrće lagano ne omekša, a zatim dodajte lovor, grašak i tikvice narezane na kocke. Kad zavrije, nakon nekoliko minuta dodajte prethodno pripremljene komade oslića. Kuhajte još 5 minuta, pa uklonite s vatre i ostavite poklopljeno pet minuta, pa servirajte.

Savjet
Umjesto oslića možete upotrijebiti i filete neke druge bijele ribe

Ne propustite