OTAC poginulog Pavla (14) JEDVA GOVORI OD ŠOKA : Trebalo je da prespava kod druga, a javili su mi da je poginuo!

Crna hronika
OTAC poginulog Pavla (14) JEDVA GOVORI OD ŠOKA : Trebalo je da prespava kod druga, a javili su mi da je poginuo!
.

U teškoj saobraćajnoj nesreći u Vranju, u četvrtak rano ujutru nastradao četrnaestogodišnji Pavle Dončić. Jedan vršnjak teže, a drugi lakše povrijeđen, kada je "audi" koji su vozili sletio sa puta

Pavle Dončić(14) poginuo je u četvrtak u ranim jutarnjim časovima u teškoj saobraćajnoj nesreći u Vranju, dok je sjedio u "audiju" kojim je upravljao njegov vršnjak. Vozač je zadobio lake povrede, a još jedan dječak, takođe njihovog uzrasta, teške tjelesne povrede. Prema prvim informacijama iz istrage, maloletnici su roditeljima jednog od njih ukrali automobil i sletjeli sa puta dok su se vraćali iz noćnog provoda, pišu srpski mediji.

 


Prema navodima policije, do tragedije je došlo oko 2.45 u Pržarskoj ulici na ulazu u grad kada je iz za sada nepoznatih razloga, auto skrenuo na lijevu stranu kolovoza. Udario je u betonski stub, a zatim u metalnu ogradu, nakon čega se prevrnuo na bok. Pavle je stradao na licu mjesta. Dječak koji je vozio "audi" je nakon zbrinjavanja na Prijemno-trijažnom odjeljenju vranjske bolnice pušten kući, dok je teže povrijeđeni transportovan u Klinički centar u Nišu. Spekuliše se da su dječaci krišom uzeli kola od roditelja jednog od njih i da su se vraćali nakon noćnog provoda u hotelu "Pržar" iznad grada.

U porodici stradalog dječaka muk. Otac Radmilo ne uspjeva da sakrije suze dok prepričava kako ga je policija u jutarnjim satima obavestila da mu je sin stradao.

- Trebalo je da prespava kod druga, samo to znam i jutros su mi javili da je stradao - priča dječakov otac koji od šoka jedva progovara.

Majka i Pavlovi brat i sestra su neutješni, a u porodičnu kuću u Čestelinskoj ulici pristižu dečakovi drugari, rodbina i prijatelji. Komšije stradalog navode da je dječak bio prilično živahan i nestašan.

- On se rano uhvatio društva sklonog noćnim izlascima i povremenim ispadima. Jedan od dječaka koji su bili u automobilu ima nadimak Bagzi - kratko kaže jedan od komšija koji je želio da ostane anoniman.

Uviđaj na licu mjesta su obavili pripadnici policije u Vranju, zamenik višeg javnog tužioca u Vranju i sudija za maloletnike Višeg suda u Vranju. Kada bude završena istraga znaće se više detalja o tome kako je došlo do nesreće. 

Ne propustite