BIZARNE ANEGDOTE S TURISTIMA: 'Naručila dvije šnite kruha, maslinovo ulje, čašu vode, kup leda i pet kriški limuna i sve platila jednu marku'

Zanimljivosti
BIZARNE ANEGDOTE S TURISTIMA:  'Naručila dvije šnite kruha, maslinovo ulje, čašu vode, kup leda i pet kriški limuna i sve platila jednu marku'
.

Ugostitelji i turistički radnici iz Dalmacije opisali su najbizarnije anegdote s turistima. "Kazala je kako namjerava ručati i desetak minuta temeljito pregledavala što nudimo. Složila sam joj nadstolnjak, pribor za jelo i čekala narudžbu. Zatim je odvažno naručila dvije fete kruha, maslinovo ulje, čašu vode, kup leda i pet kriški limuna", rekla je za 24sata iskusna splitska konobarica.

Jedna si je Britanka tako prije nekoliko dana u splitskoj gradskoj jezgri u zalogajnici složila obrok od četiri kune, s obzirom da je znala da su začini i ulje besplatni uz obrok te da se limun ne naplaćuje.

Splitski chef Antonio Topčić koji je radio u mnogo restorana, podijelio je i svoje neobično iskustvo. "Kolega bi znao jednu pizzu spremati za 12 Kineza. Slično mi se dogodilo kad je pet Čeha naručilo jednu porciju sira, no stalno su tražili da im konobar donosi kruh, koji se nije naplaćivao, i vodu iz česme", ispričao je Topčić za 24sata.

Ne propustite