KAKO ISTAĆI VAŠE OBLINE: Kod žena se razlikuje pet oblika ZADNJICA - Pronađite vaš oblik i saznajte koji vam kupaći kostim najbolje odgovara!

Praktična žena
KAKO ISTAĆI VAŠE OBLINE: Kod žena se razlikuje pet oblika ZADNJICA - Pronađite vaš oblik i saznajte koji vam kupaći kostim najbolje odgovara!
.

Plastični hirurg Metju Šulman iz Njujorka otkrio je da postoji pet oblika ženskih zadnjica - četvrtasta, V oblik, A oblik, obla guza ili obrnuto srce.

U zavisnosti od toga žene mogu da izaberu donji veš ili kupaće gaće kako bi njihova pozadina izgledala maksimalno privlačno na plaži ili u krevetu.

"Oblik zadnjice određuju položaj karlice, kukova, raspored masti u tijelu, veličina i oblik mišića gluteusa i način na koji su ti mišići pričvršćeni za butnu kost", objašnjava Šulman.


Obla guza

Ako imate oblu zadnjicu, preporučuje se nošenje bokserica i kupaćeg kostima koji prekriva veći dio guze.

"Kada imate ovakav oblik pozadine, najbolje je da nosite veš koji vašu siluetu neće 'presjeći' na dva dijela. Potreban vam je veš koji će da 'podrži' zadnjicu", rekla je menadžerka britanske monde marke "Gossard" Elis Rekor.

A oblik

Žene čija je građa u obliku kruške (imaju uža ramena i šire kukove), uglavnom imaju guzu u obliku slova A. Kupaći kostimi i veš koji odgovaraju ovakvom obliku su oni sa malo širim otvorima za noge, koji ne pritiskaju butine. Takođe, dobro je da budu plitki. Poenta je da 'pokažete' kukove jer ćete na taj način istaći i guzu, objasnila je Elis.

Obrnuto srce

Guza u obliku obrnutog srca je uglavnom obla, ali je posebno naglašen donji dio zadnjice i kukova. "Ako ste te sreće da imate ovakvu zadnjicu, možete da nosite gotovo bilo koji veš. Ovakvom obliku posebno stoje polubokserice, koje ističu lijepo oblikovanu guzu", smatra Elis.


Četvrtasta zadnjica

Ako su vam kukovi i spoljna linija butina u istoj liniji, onda ste u ovoj kategoriji. Šulman za ovakvu guzu preporučuje bokserice.

"Bokserice su savršene, naročito ako imate ravnu guzu jer će učiniti da izgleda zaobljenije", objašnjava Elis.

V oblik

Žene sa užim kukovima i širim ramenima najčešće imaju guzu u obliku latiničnog slova V. Ovakvom obliku najviše odgovara "običan" donji veš klasičnog kroja.

"Odličan izbor je dublji donji veš ili kupaći kostim jer će to naglasiti struk. Kupite donji veš jednostavnog kroja koji je ukrašen čipkom, to će savršeno istaći vaše obline",  kaže Elis.

Ne propustite