Muškarac silovao psa, uhvatila ga žena: 'Kada sam došla do kućice, šokirala sam se'

Bosna i Hercegovina
Muškarac silovao psa, uhvatila ga žena: 'Kada sam došla do kućice, šokirala sam se'
.

Mještanka zgrade ispred koje je došlo do silovanja psa uočila je muškarca kako već drugog psa odnosi u kućicu, što joj je odmah bilo sumnjivo
 
U Zenici je danas, u naselju Babina Rijeka, zabilježen nesvakidašnji incident monstruoznog silovanja psa (na slici iznad).
 
Brojni građani, koji su svjedočili i otkrili ovaj gnusan čin, ostali su šokirani kada su uočili da još uvijek nepoznati muškarac bludniči nad psom.
 
Šokirana prizorom
 
Kako saznaje Avaz, mještanka zgrade ispred koje je došlo do silovanja psa uočila je muškarca kako već drugog psa odnosi u kućicu, što joj je odmah bilo sumnjivo. U prvi mah je pomislila da ih odnosi u kućicu da ih tuče ili veže.
 
Međutim, kada je došla do kućice, ostala je šokirana prizorom. Nepoznati muškarac silovao je psa. Vidno uznemirana, počela je vikati na muškarca, međutim, ni on nije šutio. Prijetio je starijoj ženi. Kada je kazala da će ga izbosti makazama, muškarac se dao u bijeg.
 
Odmah je o cjelokupnom slučaju obavijestila policiju, a vijest se brzo proširila po ovo zeničkom naselju. Niko nije ostao ravnodušan, posebno jer, kako kažu mještani, mogu skloniti pse s ulice ali šta učiniti ako se nešto slično desi sa njihovom djecom.
 
Oštra reakcija „Šape“
 
Zbog ovog slučaja, oglasili su se i iz Udruženja "Šapa" Zenica, koji od Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) zahtijevaju hitno provođenje istrage, identificiranje i sankcioniranje počinioca.
 
- Očekujemo od nadležnih da odmah provedu hitnu istragu i identifikuju počinitelja ovog monstruoznog čina. Zlostavljanja, mučenja, silovanja i ubijanja napuštenih životinja su krivično djelo. Seksualno zlostavljanje životinja spadaju u formu devijantnog patološkog ponašanja i kao takvo mora biti okarakterisano opasnim po društvo, sredinu, ljude i životinje ali i sankcionisano - oštro su poručili iz "Šape".
 
Apel građanima
 
Iz „Šape“ su apelirali na građane da, ukoliko primijete, sumnjiva ponašanja pojedinaca te zlostavljanje životinja bilo kojeg oblika odmah prijave MUP-u ZDK.
 
- Danas je u Zenici silovan pas, sutra možda nečije dijete, nečija kći, sestra, supruga - zaključili su u reakciji iz "Šape".
 
Javnost zgrožena
 
Da su Zeničani također ogorčeni najbolje pokazuju komentari i objave na društvenim mrežama, gdje brojni građani osuđuju silovanje nedužnog psa.
 
- Ja se nadam da će ga optužiti onako kako treba i da će krivični proces bit brz i učinkovit. U šoku sam, i ne vjerujem!!! Koliko čovjek mora biti bolestan da učini ovako nešto - jedan je od brojnih komentara na društvenim mrežama.

Ne propustite