SLUČAJ IZUJEDANE BEBE, RODITELJI OGORČENI: 'Prije mjesec dana desilo se ovako nešto samo ne ovoliko'

Bosna i Hercegovina
SLUČAJ IZUJEDANE BEBE, RODITELJI OGORČENI: 'Prije mjesec dana desilo se ovako nešto samo ne ovoliko'
.

Miroslav Saradžić, otac trinaestomesečne bebe koja je juče izujedana u banjalučkom vrtiću kaže, da je o incidentu obavještena njegova supruga, kojoj je rečeno da treba da dođe u vrtić.


Na pitanje šta se desilo, Miroslav je od vaspitačice, kaže, dobio odgovor da postoji problem sa dva dječaka koji su neposlušni i agresivni i da se sve odigralo u par trenutaka. U vrtiću su ih, kaže, uvjeravali da nije riječ ni o čemu strašnom i neuobičajnom.

- Kada sam vidio dijete nisam mogao da vjerujem koji je stadijum povreda bio. Leđa su bila sva izujedana, povrede na leđima smo tek kasnije primijetili, izgriženo, krv, u šoku sam bio - priča otac djeteta, prenosi RTRS.

Policiji se kaže obratio odmah po izlasku iz vrtića, a dijete je odveo u bolnicu, gdje je urađeno niz specijalističkih ljekarskih pregleda. Stanje djevojčice je stabilno, ali će u bolnici zbog dodatnih pretraga, ostati još danas. Ovo naglašava nije prvi put da se ovako nešto, samo u manjoj mjeri, desilo njegovom djetetu.

- Prije mjesec dana desilo se ovako nešto samo ne ovoliko isto je imala ugrize po leđima i po rukama - dodaje Saradžić.

Građani zatečeni, kažu potrebno je provesti detaljnu istragu o tome šta se dogodilo, ali i pooštriti kontrole pri zapošljavanju vaspitača u vrtićima.

Gradonačelnik Igor Radojičić od direktorice Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje zatražio je utvrđivanje odgovornosti.


- Ono što sam zatražio, a i što je ona sama već pokrenula je da se utvrde kompletne okolnosti događaja i pomogne djetetu, da se vidi samo stanje djeteta i da li postoji odgovornost dodatnih lica pored onih koji su sami učestvovali u napadu - poručio je Radojičić.

Ogorčeni roditelji povređene djevojčice potvrdili su da su ih kontaktirali iz Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, ali nisu imali uvid u stvarno stanje i ozbiljnost povreda. O tome da li će tužiti vrtić, kažu još nisu odlučili jer im je trenutno najvažnije zdravlje njihovog djeteta.

Ne propustite