BRAČNI PAR CLOONEY IZDVOJIO MILION DOLARA ZA BORBU PROTIV GOVORA MRŽNJE: 'Ne postoje dvije strane mržnje'

Show
BRAČNI PAR CLOONEY IZDVOJIO MILION DOLARA ZA BORBU PROTIV GOVORA MRŽNJE: 'Ne postoje dvije strane mržnje'
.

Donacija humanitarne organizacije glumca Džordža Klunija. "Ne postoje dve strane netrpeljivosti i mržnje", rekao je glumac

 

BRAČNI par Kluni, holivudski glumac Džordž i njegova supruga, pravnica Amal, saopštio je da će Fondacija "Kluni" donirati milion američkih dolara za borbu protiv organizacija koje šire mržnju i netrpeljivost u SAD. Novac će dati Pravnom centru za siromašne na jugu, koji se bori protiv više od 1.600 ekstremnih organizacija. "Ne postoje dve strane netrpeljivosti i mržnje", rekao je glumac, a prenosi "Anadolija". 

Bračni par Kluni novce je donirao neprofitnoj američkoj organizaciji Southern Poverty Law Center, pravnome centru za siromašne na jugu zemlje, koji prati aktivnost ekstremnih domaćih grupa koje potiču mržnju i netrpeljivost.

Dvostruki oskarovac u priopćenju je naveo da na ovaj način, zajedno sa suprugom želi dati financijsku potporu u borbi za jednakost, objasnivši i da "ne postoje dvije strane netrpeljivosti i mržnje".

Zaklada za pravdu Clooney osnovana je 2016. kako bi promicala pravdu u sudnicama i u školama širom svijeta. Prošli su mjesec Amal i George Clooney izvijestili da će zaklada izdvojiti više od dva miliona dolara za obrazovanje sirijskih izbjeglica.

Američki Pravni centar za siromašne prati aktivnost više od 1600 ekstremnih organizacija u Sjedinjenim Državama. Dosad su njegovi aktivisti dobili nekoliko sudskih slučajeva protiv bijelih rasističkih organizacija.

Ne propustite