Za gašenje požara na Jadovniku nužan helikopter

Bosna i Hercegovina
Za gašenje požara na Jadovniku nužan helikopter
-

Požar se širi u planinskom dijelu Jadovnika, na prostoru između Bosanskog Grahova i Drvara, a vatrena stihija je s niskog raslinja i suhe trave prešla u prostor visoke šume.

Kako je u izjavi za Fenu kazao Goran Čondrić iz Operativnog stožera Civilne zaštite Hercegbosanske županije, zbog nepristupačnog i miniranog područja zemaljske snage ne mogu utjecati pravovaljano u gašenju požara te je iskazana potreba za angažiranjem helikoptera Oruzanih snaga BiH.

Jedan od požara gdje su intervenirali vatrogasci i uspješno spriječili njegovo daljnje širenje, kako navodi Čondrić, dogodio se na području Livanjskog naselja Gubin.

Tu je požar izazvan ljudskim faktorom jer je nastao kada je čovjek zapalio prostor svoje njive što je izmaklo kontroli i vatra se proširila na ostale parcele.

MUP Hercegbosanske županije je poduzeo daljnje mjere protiv počinitelja jer nije poštovao mjeru zabrane i paljenja na otvorenom prostoru.

Što se tiče ostalih dijelova Hercegbosanske županije, Čondrić je dodao kako je bilo manjih požara na području Tomislavgrada i Kupresa, koji su uspješnom intervencijom vatrogasaca i djelatnika šumarije ugašeni.

Ne propustite