INFIMA kamp: Otvorena podrška svim znanstvenim oblastima

Aktuelno
INFIMA kamp: Otvorena podrška svim znanstvenim oblastima
.

Internacionalni Burch univerzitet domaćin je INFIMA kampa koji okuplja sve nadarene učenike iz oblasti matematike i fizike te ih priprema za predstojeća takmičenja.

Ove godine na edukativni kamp prijavilo se 135 srednjoškolaca iz cijele BiH, te je okupio učenike koji dolaze iz Zenice, Tuzle, Bihaća, Banje Luke, Bijeljine, Prijedora, ali i predstavnike ‘Global Education’ - obrazovne institucije. 

Pripremna nastava će se odvijati u svrhu usavršavanja znanja za predstojeća takmičenja iz ovih oblasti kao i za usavršavanje prethodno stečeniog znanja iz obasti matematike i fizike. 

Učenicima unutar Kampa, osim ponuđenog znanja pružene su mogućnosti noćenja, hrane ali i druženja i upoznavanja sa vršnjacima.

Rektor Internacionalnog Burch univerziteta, prof. dr. Damir Marjanović, kao domaćin INFIMA kampa i ove godine je pozdravio mlade i upješne klince i klinceze te im zaželio puno sreće na takmičenju i u njihovom radu.

“Izuzetno smo sretni i čast mi je i zadovoljstvo što možemo podržati razvoj matematike i fizike u ovom obliku i svaki puta kada se to od nas zatraži spremni smo pružiti podršku ne samo kada su u pitanju matematika, fizika i informatika već i druge znanstvene oblasti” izjavio je prof. dr. Damir Marjanović, rektor Internacionalnog Burch univerziteta. 

Ne propustite