VATRENA STIHIJA NE JENJAVA: Nekoliko požarišta kritično, gori u blizini smetlišta

Region
VATRENA STIHIJA NE JENJAVA: Nekoliko požarišta kritično, gori u blizini smetlišta
.

Nastavlja se borba vatrogasaca protiv vatre na nizu požarišta širom Dalmacije. Još uvijek gori na Mljetu te širom Šibensko-kninske županije.

Protupožarne Zračne snage Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane gase požarišta koja su se ponovno razbuktala u Šibensko-kninskoj i Zadarskoj županiji, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH.

Nakon gašenja požara kod Supetra na otoku Braču u Splitsko-Dalmatinskoj županiji, dva kanadera CL-415 odmah su nastavila djelovati na području vatrene fronte Đevrske-Dobropoljci-Ostrovica-Lišanje Ostrovičke u Zadarskoj županiji. Na ta područja upućene su i dodatne snage, i u ovom trenutku na požarištima ukupno djeluje šest protupožarnih aviona koji će svoja djelovanja usmjeravati na najkritičnije dijelove i sukladno prioritetima gašenja, piše Index.

Na požarištu kod Supetra na otoku Braču koje je stavljeno pod nadzor gasitelja, upućen je i jedan helikopter Mi-8 MTV, koji će pružati potporu zemaljskim snagama u dopremanju vode. U međuvremenu, razvio se novi požar na Prevlaci u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, gdje je upućen jedan Airtractor AT-802.

Pogledajte kako izgleda gašenje požara na Braču:

 

Ne propustite