UZNEMIRAVAJUĆE I SRAMOTNO Sukobi i neredi zbog "dementnog" Trumpa: "Zar smo ovog čovjeka izabrali za predsjednika?"(VIDEO)

Svijet
UZNEMIRAVAJUĆE I SRAMOTNO Sukobi i neredi zbog "dementnog" Trumpa: "Zar smo ovog čovjeka izabrali za predsjednika?"(VIDEO)
.

U svom govoru u srijedu Donald Trump je ponovo pročitao dijelove svojih komentara o Charlottesvilleu, u kojima je izjednačio neonaciste odgovorne za smrt Heather Heyer i protuprosvjednike.

Pročitao je dio u kojem navodi da osuđuje bijele supremaciste, ali je izostavio onaj u kojem je rekao da "krivce treba tražiti na obje strane".

Predsjednik SAD-a je u govoru na skupu u Phoenixu između ostalog ponovo napao "lažne medije koji su krivo predstavili njegovu izjavu o nasilju u Charlottesvilleu", za koju je ustvrdio da je bila "savršena".
 

 
Također je izjavio kako je "otvoreno pozvao na jedinstvo i ljubav", nakon napada u Virginiji, a mediji su ga "pogrešno prikazali". Izvan centra u kojem je držao govor okupilo se nekoliko tisuća prosvjednika protiv predsjednika. Došlo je do nereda i sukoba između okupljenih i policije, koja ih je pokušala rastjerati bacanjem suzavaca.
 
 
"Trump je u govoru ponovo oživio stil iz predizborne kampanje, pa je tako obasipao uvredama svoje 'neprijatelje' i skakao s teme na temu bez ikakvog smisla", piše Independent. Novinare je nazvao "zaista neiskrenim ljudima koji ne vole Ameriku".
 
Mediji i javnost su komentirali Trumpov govor. Novinarka Ana Navarro je na Twitteru objavila:
 
"Jedino moguće objašnjenje za Trumpovo odvratno, nepredsjedničko, narcisoidno ponašanje, je to da pati od rane faze demencije. Možda".


 
"Izgledao je poput 71-godišnjeg djeteta s napadom bijesa dok je bez poštovanja branio svoje izjave o Charlottesvilleu. Neka mu netko donese bočicu", dodala je Navarro.
 

Ne propustite