MORATE IH ZNATI: Ovi jednostavni trikovi bi vam MOGLI SPASITI ŽIVOT jedan dan!

Zanimljivosti
MORATE IH ZNATI: Ovi jednostavni trikovi bi vam MOGLI SPASITI ŽIVOT jedan dan!
.

Statistika kaže da živimo u najmirnijim vremenima u historiji čovječanstva. Međutim, svijet je i dalje opasno mjesto.

Zato vam Bright Side donosi 8 jednostavnih trikova kojima ćete poboljšati sigurnost.

1. Ključevi , novac i napunjen telefon.

Te stvari bi uvijek trebali imati kad izlazite. Bez iznimke.

si1

Zašto je to važno? Trebali biste uvijek moći nazvati pomoć. Vaš telefon, osim toga, može postati sredstvo za spašavanje života drugih ljudi: moći ćete nazvati službu spašavanja u hitnim slučajevima. Uvijek pazite sa vam je telefon napunjen.

 

2. Ispričajte se ako se ''zakačite''  nekoga.

Čak i ako ste sigurni da vas neće kriviti, ako se 'zakačili' za nekoga na ulici, kažete "žao mi je" i nastavite dalje.

si2

Zašto je to važno? Ne znate koga ste zakačili. Osoba može nositi oružje ili biti pijana ili nešto gore. Jednostavna isprika može vas poštediti mnogo problema.

 

3. Uvijek pronađite najmanje 3 izlaza.

Kamo god krenuli, bilo da se radi o koncertu, željezničkoj stanici ili čak školi, pobrinite se da vidite 3 izlaza. To može biti i jednostavno i teško. Skenirajte prostor očima tako da čak i ako postoje samo jedna vrata pronaći ćete barem tri načina - na primjer, veliki prozori.

si3

Zašto je to važno? Ako se nešto loše dogodi, kasno je tražiti izlaz. Ako ste ih pronašli i upamtili unaprijed, moći ćete se kretati prema nekoj od opcija gotovo bez razmišljanja.

 

4. Igrajte igru ​​"pronalaženje lošeg momka".

Mala zabavna igra koja vas može zaštititi. Kad postoji mnogo ljudi, pogledajte ih dobro. Tko izgleda previše nervozan, ljut ili uplašen?

si4

Zašto je to važno? Naša intuicija rijetko je pogrešna. Ako vam netko izgleda opasno, vjerovatno i jest. Pokušajte se držati podalje od njih.

 

5. Na avionu izbrojte redove u izlaz za nuždu.

Nakon što ste zauzeli svoje mjesto, brojite redove od vas do najbližeg izlaza za nuždu. Zapamtite broj.

si5

Zašto je to važno? Ako postoji dim, rasvjeta za nuždu može biti previše slaba da vas vodi. Kada sigurno znate broj redova između sjedala i izlaza, možete se kretati prema broju naslona za glavu.

 

6. Ojačajte zapešća.

Ako ste ikad pokušali napraviti zgibove , znate da vas zglobovi najprije zabole. Trenirajte zglobove redovno.

si6

Zašto je to važno? Postoje mnoge potencijalne vanredne situacije u kojima biste se morali držati na uskom mjestu. Jako hvatanje i osnaženi mišići zgloba omogućit će vam da ostanete sigurni koliko god je potrebno.

 

7. Podignite glavu i polako hodajte.

Ljudi imaju tendenciju da instinktivno spuštaju glavu i ubrzaju svoj tempo kada osjećaju opasnost. Međutim, trebali biste raditi upravo suprotno: pouzdano podignite bradu i usporite.

si7

Zašto je to važno? Kada slijedite svoj prvi instinkt, postajete plijen. Tko ili što vam prijeti, usporite, podignite glavu i gledajte bočno da biste vidjeli opasnost s perifernim vidom.

8. Izlazak iz automobila koji tone.

Da biste izašli iz automobila koji tone, potrebno je najprije otkopčati sigurnosni pojas. Umjesto da otvorite vrata, spustite prozor. Ako ne možete otvoriti prozor, razbijte staklo posebnim alatom ili bilo kojim teškim objektom (na primjer, naslon za glavu).

si8

Zašto je to važno? Imate samo jednu minutu da se spasite, tako da ćete samo izgubiti vrijeme pokušavajući otvoriti vrata, što je nemoguće zbog pritiska vode.

Ne propustite