VOZAČI BJEŽE U SUPROTNOM SMJERU! POŽARI UZROKOVALI OPŠTI NERED U DALMACIJI: Zatvorena autocesta i lokalne ceste, obratite pažnju na ovo ako putujete

Region
VOZAČI BJEŽE U SUPROTNOM SMJERU! POŽARI UZROKOVALI OPŠTI NERED U DALMACIJI:  Zatvorena autocesta i lokalne ceste, obratite pažnju na ovo ako putujete
.

Prema izvještaju HAK-a u 17:11 minuta, zbog vatre su i dalje zatvorene brojne ceste i dio autoceste, a na nekim mjestima podignute su rampe te se ne plaća cestarina. 

Naime, požari koji haraju na više mjesta na jadranskoj obali napravili su nered na cestama. Cijelo jutro stvaraju se kolone na više mjesta, a na autocesti A1 kod Benkovca su, baš kako smo pisali, kolone bile tolike da su iznervirani vozači od požara bježali vozeči se u suprotnom smjeru. 

AUTOCESTA A1 ZAGREB-SPLIT-PLOČE

ZBOG POŽARA UZ AUTOCESTU NA NAPLATNIM POSTAJAMA ZADAR II, BENKOVAC I PIROVAC VOZILA SE ISKLJUČUJU BEZ NAPLATE CESTARINE

Zbog požara je za sav promet zatvorena dionica autoceste A1 Između čvorova Benkovac i Pirovac. Kod čvora Zadar II u smjeru Splita vozi se suženim kolnikom, samo pretjecajnim trakom, piše index.

Zbog požara zatvorene su:

državna cesta DC27 Benkovac-Stankovci, u Pristegu;
državna cesta DC59 u Kistanju (i sve prilazne županijske i lokalne ceste);
ŽC6051 Perušić Benkovački-Kolarina i
lokalna cesta Vrana-Ceranje.

AUTOCESTA A2 ZAGREB-MACELJ


Zbog prometne nesreće na 23. +100 km, poslije čvora Zabok u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom usporeno.

Tijekom dana je zbog povremeno gustog prometa moguća vožnja u koloni i povremeni zastoji, ponajprije na važnijim cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, osobito na autocestama (A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac i A6 Rijeka-Zagreb), Istarskom ipsilonu, zagrebačkoj (A3) i riječkoj obilaznici (A7), državnoj cesti DC1, pojedinim dionicama Jadranske magistrale (DC8), na otoku Krku i Krčkom mostu, u trajektnim lukama i pristaništima te na većini graničnih prijelaza.

Od sutra, 22.08. do 31.10. zbog obnove kolnika na dionici DC1 između mjesta Jošani i Udbina vozila će se propuštati jednim trakom, uz regulaciju semaforima.

Na dionici državne ceste DC26 kroz Konak zbog radova će se voziti jednim trakom, uz ograničenje brzine na 40 km/h.

Za sav promet zatvorene su ceste:
DC29 na dijelu od Novog Golubovca do raskrižja državne ceste DC29 i lokalne ceste LC22016 za Stari Golubovec;
DC502 Smilčić-Pridraga;
ŽC5042 Višnjan-Tićan.
Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:

DC1 na dionici Sučević-Otrić kroz Otrić;
DC2 u Vukovaru, u Kudeljarskoj ulici i Ulici Priljevo;
DC206 Valentinovo-Petrovsko.

Ne propustite