RASVJETA U KUPATILU: Saveznik za lijep ambijent!

Sve za dom
 RASVJETA U KUPATILU: Saveznik za lijep ambijent!
.

Rasvjeta u kupatilu zahtijeva dosta planiranja. Koristite ovih pet savjeta kako bi smanjili količinu sjene i odsjaja, a kako bi dobili savršeno osvjetljeno kupatilo! 

Ako imate prostora, koristeći usmjerenu rasvjetu iznad ogledala smanjit ćete sjenu na vaše lice. Također, bijele žarulje daju najbolju svjetlost kako bi se izbjegli bilo kakvi odsjaji, zato budite oprezni sa žaruljama sa prozirnim staklom koje imaju tendenciju da proizvode odsjaj.

p1-4-e1459711131312


Postavljanje rasvjete uz ogledalo pruža najbolje svjetlo i umanjuje sjene. Rasvjetu treba staviti na obje strane ogledala, na visinu lica. Budući da je smještena u visini lica, tada je savršena za namještanje frizure ili šminkanje.

sleek-and-lovely-sconce-lights-next-to-the-mirror-in-the-bath


Ako stavljate rasvjetu direktno na ogledalo morate biti sigurni da je sa svih strana lijepo obrađena jer će ogledalo reflektirati zadnji dio, koji se obično ne vidi. Ovako postavljena rasvjeta je odlična ako želite čist i uglađen izgled u kupatilu

romanus-led-mirror-20-x-28-13

Ugradbena rasvjeta je opcija za čist, nenametljiv izgled. Ona postaje dio arhitekture i jednostavno se uklapa u svaki prostor. Kada koristite ugradbenu rasvjetu, najbolje je da je postavite što bliže ogledalu kako bi dobili najviše pokrivenosti svjetlom tamo gdje vam je najviše potrebna i kako bi izbjegli moguću sjenu. Također, postavljanjem više ugadbenih svjetala, raspoređenih u nizu, stvorit ćete puno svjetlog prostora.

kupaonica-rasvjeta-04


Ukrasna rasvjeta poboljšat će pokrivenost svjetlom uz kombinaciju sa drugom rasvjetom, a dodajući poseban ugođaj kupatilu. Viseći raskošni luster iznad kade daje dašak glamura i elegancije. Da bi se osigurao kompaktan izgled pokušajte koordinirati ovakvu rasvjetu sa raznim drugim detaljima kao što su ukrasne česme, ručke i slično. 

unique-contemporary-light-fixture-over-the-tub

Ne propustite