VRIŠTALA JE I MOLILA ZA POMOĆ: Tinejdžerka iz Prokuplja napadnuta i izudarana pred očima ravnodušnih prolaznika

Crna hronika
VRIŠTALA JE I MOLILA ZA POMOĆ: Tinejdžerka iz Prokuplja napadnuta i izudarana pred očima ravnodušnih prolaznika
,

Sedamnestogodišnja djevojka Tamara Kostić iz Prokuplja napadnuta je sinoć kada se vraćala iz grada. 

Njen napadač je pronađen i priveden, a onda u toku iste noći pušten iz pritvora. 

Izrevoltirana, a prije svega preplašena i zabrinuta, ona se obratila redakciji portala Novostitop.com, jer želi da svi čuju koliko su stanovnic Prokuplja nezaštićeni u ovom gradu. Ipak, kako je rekla, napadače nađu ili ne, i za njih zakon koliko toliko postoji, ali je brine što ne postoji nijedan zakon koji procjenjuje koliki smo to ljudi. Posebno ju je razočaralo što niko od sugrađana nije prišao da joj pomogne iako je vikala i zapomagala.

Svoju povrijeđenost ona je objelodanila u otvorenom pismu i statusu na svom facebook profilu, koji prenosimo u cjelosti.

"Pročitajte, PRIJATELJI.
 
VEČERAS SU MENE NAPALI, KO ZNA KOGA ĆE SUTRA. Bogu hvala, prošla sam sa tjelesnim povredama. Neko zbog toga, više nije živ.

U rođenom gradu, u malom gradu, gdje se svi znaju međusobno.. JA, koja bih pijre nogu polomila nego mrava zgazila, doživim da budem NAPADNUTA, prije ponoći, nasred GLAVNE ulice, od strane osobe X. Zatrčao se i iz sve snage me pesnicama udario u grudi, a ja sam pala i udarila glavu.
 
VRIŠTALA SAM i MOLILA za pomoć… ljudi su prolazili pored mene, ljubili se, šetali, ni ne pogledavši me. Državo, vlado, ZAKONU, zar će oni koji napadaju ljude po ulici jer im treba droga, biti samo večeras u pritvoru, a od sutra opet slobodno da hodaju gradom.. Zar da se, kao djevojčica, plašim koga ću da sretnem i šta će da mi urade. Otvorili su mi oči. Živim u jednom mjestu, gdje vrištim, plačem i molim za pomoć, a niko da priđe… Svete, tužan li si…"

 
 

 

(Novi.ba/ Novostitop.com)

Ne propustite