Glavni osumnjičeni za napade u Španiji iznajmio tri kombija

Svijet
Glavni osumnjičeni za napade u Španiji iznajmio tri kombija
.

Policija u Španiji povezala je tri iznajmljena kombija sa glavnim ošumnjičenim Junesom Abujakubom iz islamske ekstremističke jedinice koja je izvela napade iznajmljenim vozilima u Barseloni i primorskom odmaralištu Kambrilsu, prenosi AP.

Policijski zvaničnik je saopštio da su sva tri kombija iznajmljena kreditnom karticom osumnjičenog marokanca Junesa Abujakuba (22) za kojeg se sumnja da je kombijem uletio na šetalište u centru Barselone i usmrtio 13 ljudi, povredivši 120.

On je još uvijek na slobodi i za njim je organizovana masovna potjera na sjeveroistoku Španije, piše AP. Policijski zvaničnik saopštio je da je jedan od tri iznajmljena kombija koja se povezuje sa Abujakubom korišćen za napad u Barseloni, piše AP.

Drugi kombi je nađen 70 kilometara sjeverno od Barselone na putu do Ripolija gdje su svi glavni osumnjičeni živeli, treći kombi je nađen u Ripoliju.

Policija vjeruje da je teroristička jedinica htjela da napuni vozila eksplozivom u namjeri da sprovede masovni napad, međutim, kako navodi AP, nakon eksplozije u kući u Alkarni gdje su osumnjičeni pokušavali da naprave eksplozivne uređaje, plan je propao.

Ne propustite