Dva penala, dva crvena kartona i slavlje Željezničara

Fudbal
Dva penala, dva crvena kartona i slavlje Željezničara
Fudbaleri Željezničara savladali su Sarajevo u gostima u okviru 132. gradskog derbija. Nismo vidjeli pretjerano kvalitetan fudbal na "Koševu", ali uzbuđenja nije nedostajalo. Trenutak odluke dogodio se na samom startu meča, kada je Zakarića u kaznenom prostoru Sarajeva oborio Ivetić. Lijevi bek Bordo tima morao je odmah pod tuš, a siguran s bijele tačke bio je Zajko Zeba. Treba naglasiti i to da je Zakarić prilikom prijema lopte bio u krajnje diskutabilnoj situaciji. Iako s igračem manje, domaći su pokušavali stići do izjednačenja. Situacija im je donekle olakšana kada je u 38. minuti potpuno bespotrebno Sinan Ramović dobio drugi žuti karton i morao u svlačionicu. Do kraja prvog dijela Bordo tim je tražio i kazneni udarac nakon pada Ahmetovića u šesnaestercu gostiju, ali sudijska pištaljka nije se oglasila. Moglo je Sarajevo do izjednačenja u 56. minuti kada je Kjosevski istrčao s gola i skrivio jedanaesterac. Ali iskupio se čuvar Željine mreže sjajnom odbranom Rahmanoviću. Kasnije je sve mogao riješiti Zakarić, ali je pogodio samo stativu gola Sarajeva. Desetak minuta kasnije odbrana Plavih je s gol crte izbila Ahmetovićev pokušaj. Do kraja smo gledali stihijske napade Sarajeva, bez neke ideje i ostalo je 0:1. Željezničar je s utakmicom više od konkurenata skočio na prvo mjesto s 12 osvojenih bodova iz pet odigranih kola, a Sarajevo je tek deveto sa samo četiri boda.

Fudbaleri Željezničara savladali su Sarajevo u gostima u okviru 132. gradskog derbija. Nismo vidjeli pretjerano kvalitetan fudbal na "Koševu", ali uzbuđenja nije nedostajalo.

Trenutak odluke dogodio se na samom startu meča, kada je Zakarića u kaznenom prostoru Sarajeva oborio Ivetić. Lijevi bek Bordo tima morao je odmah pod tuš, a siguran s bijele tačke bio je Zajko Zeba. Treba naglasiti i to da je Zakarić prilikom prijema lopte bio u krajnje diskutabilnoj situaciji.

Iako s igračem manje, domaći su pokušavali stići do izjednačenja. Situacija im je donekle olakšana kada je u 38. minuti potpuno bespotrebno Sinan Ramović dobio drugi žuti karton i morao u svlačionicu.

Do kraja prvog dijela Bordo tim je tražio i kazneni udarac nakon pada Ahmetovića u šesnaestercu gostiju, ali sudijska pištaljka nije se oglasila.

Moglo je Sarajevo do izjednačenja u 56. minuti kada je Kjosevski istrčao s gola i skrivio jedanaesterac. Ali iskupio se čuvar Željine mreže sjajnom odbranom Rahmanoviću. Kasnije je sve mogao riješiti Zakarić, ali je pogodio samo stativu gola Sarajeva.

Desetak minuta kasnije odbrana Plavih je s gol crte izbila Ahmetovićev pokušaj. Do kraja smo gledali stihijske napade Sarajeva, bez neke ideje i ostalo je 0:1.

Željezničar je s utakmicom više od konkurenata skočio na prvo mjesto s 12 osvojenih bodova iz pet odigranih kola, a Sarajevo je tek deveto sa samo četiri boda.

Ne propustite