POSEBAN SPECIJALITET CHEFA KUHINJE: Glavni kuhar resorta s 5 zvjezdica optužen da je 'posluživao' i kokain!

Region
POSEBAN SPECIJALITET CHEFA KUHINJE:  Glavni kuhar resorta s 5 zvjezdica optužen da je 'posluživao' i kokain!
.

Što se osim gastro specijaliteta “kušalo” u kuhinji delux hotela u resortu Falkensteiner Hotel & Spa Iadera na poluotoku Punta skala u Petrčanima, moglo se doznati u petak na Općinskom sudu u Zadru gdje je počelo suđenje glavnom chefu kuhinje, 41-godišnjem Franzu Castlungeru, piše Jutarnji.hr.

Ovaj poznati kulinarski majstor iz Južnog Tirola, čiji je dolazak na čelo kuhinje prvog zadarskog delux hotela s pet zvjezdica svojedobno najavljen kao “spoj alpsko-jadranskog kulinarskog koncepta, rafiniranog regionalnim delicijama”, optužnicom Općinskog državnog odvjetništva u Zadru (ODO) tereti se za preprodaju kokaina u Petrčanima i Zadru. Uz još dvojicu zaposlenika luksuznog resorta koji su mu nabavljali kokain na zagrebačkom i zadarskom području, za što je on jednom od njih davao novac i plaćao troškove rent-a-car vozila, tereti se da je od septembra do oktobra 2015. godine u Zadru i Petrčanima s ciljem prodaje na ilegalnom narkotržištu i ostvarivanju nepripadne materijalne koristi u šest navrata nabavljao veće količine te droge.

- Franka sam upoznao u kuhinji gdje sam mu i trebao predati kokain. Ušli smo u razgovor može li se nabaviti, na što sam mu rekao da može. On je bio prijatelj s mojim gazdom, a tada je u Falkensteineru imao veliki utjecaj i pitalo ga se za svašta, jer su on i direktor resorta iz istog mjesta u Južnom Tirolu. Mogli su nam namjestiti posao, to je bila usluga za protuuslugu - posvjedočio je 44-godišnjak koji je kao vanjski suradnik za resort nabavljao ribu i obnavljao drvenariju.

Chef kuhinje, koji će obranu iznijeti na kraju dokaznog postupka, na sudu je pak uz sudskog tumača prethodno rekao da se ne osjeća krivim, te da mu je kokain bio za osobnu upotrebu.

Ne propustite