TERORISTI SU IMALI JOŠ VEĆI I PAKLENIJI PLAN od kojeg se ledi krv u žilama!

Svijet
TERORISTI SU IMALI JOŠ VEĆI I PAKLENIJI PLAN od kojeg se ledi krv u žilama!
.

Teroristi koji su u Kataloniji u Španiji ubili 14 osoba i ozlijedili njih 130 na početku su planirali zaletjeti se s tri kombija napunjenih eksplozivom u legendarne dijelove Barcelone, uključujući i katedralu Sagrada Familia.

Da se nije slučajno dogodila eksplozija na mjestu na kojem su držali plin propan-butan noć prije napada u Barceloni, ta bi teroristička ćelija sastavljena od 12 osoba možda i uspjela u svom naumu da ubije što veći broj ljudi u Barceloni, javljaju lokalni mediji.

Namjeravali su raznijeti jedan kombi u ulici Las Ramblas, a drugi kraj najpoznatije katedrale Sagrada Familia, piše El Espanol.

Ta je katedrala, inače dio UNESCO-ve svjetske kulturne baštine, jedna od najposjećenijih mjesta u Europi. Njezinu je izgradnju započeo 1882. arhitekt Antonio Gaudi, a katedrala je i dalje službeno nedovršena jer je Gaudi 1926. godine umro. 2010. je Sagrada Familiu posvetio papa Benedikt XVI.

Stručnjaci smatraju da su teroristi htjeli unajmiti veliki kombi, poput onog kojim je prije dvije godine izvršen napad u Nici, no nisu uspjeli dobiti potrebne dozvole pa su se ipak odlučili na manje kombije.

Ne propustite