Operirali su gotovo sve na sebi, a čak su mijenjali i boju kože

Show
Operirali su gotovo sve na sebi, a čak su mijenjali i boju kože
.

Jocelyn Wildenstein na operacije natjerala je suprugova nevjera, Michaela Jacksona psihička bolest, Ciganovića želja da ima ono što nije imao, a Ninu Morić slava.

Michael Jackson

 Najprije su mnogi primijetili da je koža dotad tamnoputog mladića postala svjetlija, pa se pročulo da Michael medicinskim metodama izbjeljuje kožu. Osim toga, njegov široki nos postao je znatno uži i prvi put, u njegovoj 26. godini, otvoreno se počelo pisati o plastičnoj operaciji – prvoj u nizu od desetak, na koliko ih se ukupno odlučio tijekom pjevačke karijere. 

000
Sredinom ‘80-ih, u jednoj od njegovih biografija, otkrilo se da zapravo boluje od dviju vrlo rijetkih bolesti - vitiliga i lupusa. Vitiligo je nedostatak pigmenta zbog kojeg koža postaje svjetlija. Lupus je pak autoimuna bolest vezivnog tkiva koja može napasti razne dijelove tijela, od kože do živčanog sustava, a može ga izazvati uzimanje određenih lijekova ili pak izlaganje UV zrakama. 


Tako je Jackson objasnio svoj sve svjetliji ten i preveliku osjetljivost na sunčeve zrake. Zbog toga je navodno počeo naglo gubiti i na težini, pa su promjene na njegovu tijelu bile sve izraženije. Dok je Jackson tvrdio da je smršavio zbog bolesti, upućeni su tvrdili da to činio samovoljno jer želi imati krhko tijelo plesača. Ipak stručnjaci za estetsku kirurgiju primijetili su na njegovu licu i druge promjene jer su iz godine u godinu postupno nestajale karakteristike Afroamerikanca. 


Nos je postao s vremenom još uži, brada šira, a obrazi mnogo izraženiji. Samo godinu dana nakon prve operacije nosa Jackson je otišao na još jednu, a uz to je utetovirao trajnu tamnu liniju oko očiju. Samo dvije godine poslije ponovno je bio na kirurškom stolu. I treći put zbog nosa – ovaj put ga je neznatno skratio, a fotografije su svjedočile da je pojačao i jagodice obraza. S njegova lica potpuno je nestao brončani ten i sad je već izgledao kao bijelac. 


Osim toga, pročulo se da je počeo uzimati ženske hormone kako bi uklonio dlačice s lica i da bi zadržao specifični glas 12-godišnjaka, a da bi dobio na muževnijem izgledu, pojačao je kosti brade. Nakon tri godine, u 32., već je imao novi oblik usana i gotovo četvrtasto lice, što se objašnjavalo još jednom operacijom, kojom je pojačao i kosti donje čeljusti. 


Do smrti u 51. godini Jackson je još nekoliko puta operirao nos i, nažalost, niti jedan estetski kirurg nikad mu nije rekao 'ne' iako su to trebali učiniti još sredinom ‘80-ih kad je Michael bio ljepuškasti tamnoputi mladić. Najmorbidniji detalj dogodio se sredinom ‘90-ih na koncertu. Kamera je zabilježila kako mu se vrh nosa naprosto odlijepio. Unatoč svemu Jackson nikad nije priznao niti jednu operaciju. Naprotiv, branio se od takvih sumnji, a nakon što je završio na sudu zbog optužbe za pedofiliju, izjavio je:


 - Zašto jednostavno ne kažete da sam izvanzemaljac, da jedem živu piletinu i noću plešem voodoo ples. Ionako će javnost u sve to povjerovati.  

 

 Nakon svega liječnici tvrde da je razlog njegove opsesije estetskim zahvatima zapravo psihička bolest dismorfofobija, odnosno strah i uvjerenje da je njegova pojava ružna i defektna. Uzrok je bilo očevo okrutno zlostavljanje u djetinjstvu kako bi od njega napravio zvijezdu. 


O tome je Michael samo jedanput otvoreno progovorio gostujući kod Oprah Winfrey. Ispričao je tada da je otac često njega i njegovu braću tukao remenom ako ne bi dobro otpjevali neku pjesmu. Prisjetio se i kako je jedne noći, dok je bio sasvim malen, otac kroz prozor ušao u njegovu sobu prerušen u strašnu prikazu zato da ga nauči kako noću mora zatvarati prozore. Zbog svih tih tortura Michael je, prema mišljenju psihijatara, imao vrlo niski prag samopoštovanja i samopouzdanja. 

Posljednjih desetak godina života Michael je odlazio u šetnje s maskom na licu. On je to objašnjavao osjetljivošću na sunčeve zrake zbog leukodermije, a drugi su smatrali da skriva lice unakaženo mnogim estetskim zahvatima.


 Jocelyn Wildenstein 


Podignula je obrve, ubrizgala je botoks u čelo i bore između očiju tako da se više ne može namrštiti, kirurzi su joj napravili gornju i donju blefaroplastiku, tj. izrezali i podignuli očne kapke i podočnjake da nestane tzv. umorni pogled, podvrgnula se tzv. kantopeksiji – podizanju vanjskih kutova očiju da bi dobila 'mačji pogled', presadili su joj salo u gornji i središnji dio lica; U usne su joj ubrizgali botoks ili, prema mišljenju nekih stručnjaka, stavili čvršći implantat poput groteksa, nekoliko je puta zatezala lice, bila je na augmentaciji brade i povećanju brade umetanjem implantata. 

00
Priča počinje sredinom ‘70-ih kad se udala za multimilijunaša Aleca Wildensteina. Uživali su u bračnoj sreći sve dok Jocelyn jednog dana svog supruga nije zatekla u krevetu s 21-godišnjom manekenom. Da bi spasila brak, potražila je pomoć estetskog kirurga. Prva operacija bila je uspješna, ali nije zadugo uspjela zadržati Alecov interes. 


 Iz sve rjeđih razgovora s njim Jocelyn je saznala da je ludo zaljubljen u skulpture divljih mačaka koje je mahnito sakupljao. Oboružana ovom informacijom, posjetila je estetskog kirurga i zamolila ga da njezine crte lica transformira tako da što više sliči divljim mačkama iz Alecove zbirke. Kirurg je dao sve od sebe da udovolji klijentici. 

Nakon nekoliko dana Jocelyn je izašla iz klinike sa sasvim novim licem, koje je doista podsjećalo na mačku. 

0
- Ona misli da se lice može urediti kao što se uređuje kuća - komentirao je pothvat suprug Alec Wildenstein. Od tada je Jocelyn u javnosti poznatija po nadimcima Kraljica Džungle, Kraljica Lavova i Žena Mačka. 


 Godine 1997. Alec je zatražio rastavu. Nažalost, Jocelyn ni danas ne prestaje s opsesivnim posjetima kirurgu, a na upite novinara na koliko je kirurških zahvata bila, tajanstveno odgovara – 'na koliko su bile i druge holivudske žene'. Upućeni tvrde da je do danas za operacije dala 4 milijuna dolara. 

– –>
 

Ne propustite