LJEKARSKA DIJAGNOZA POGREŠNA: nešto mnogo ozbiljnije od astme

Šokantno!
LJEKARSKA DIJAGNOZA POGREŠNA: nešto mnogo ozbiljnije od astme
.

Kada govorimo o ljudima koji boluju od kancera, obično svako od nas ima neku predstavu o tome kako bi bolest trebala da se odrazi na fizički izgled.

Sa tim se suočila i Vicky Veness (30) iz Cheltenham-a. Vicky je lični trener i oličenje zdravog tijela. Ona je fitnes fanatik koji u životu nije zapalio cigaretu, a hrani se isključivo zdravo. Žalila se Vicky ljekarima, koji su joj stalno dijagnostikovali astmu. 18 mjeseci im je trebalo da otkriju da ima rak pluća, i to samo zato što izgleda tako zdravo.

 Ova slika nastala je svega nekoliko sati nakon što mi je dijagnostikovan rak pluća u četvrtoj fazi. Imam 30 godina, fitnes sam trener, džogiram, ne pušim i zdravo se hranim. Kada imate kancer, ne morate da izgledate bolesno. Simptomi mogu da budu veoma suptilni i da se pojavljuju tek povremeno. Nažalost, mnogi ljekari su moj rak miješali sa astmom. „Suština moje priče je, ako se osjećate loše, ispitujte sve ljekare u okolini. Nemojte da se plašite da ćete biti naporni, smiješni i luckasti. Preispitujte sve što kažu i ne odustajte dok ne dođete do pravog odgovora. Ovo je emocionalno i fizički najteža nedelja u mom životu, a sada je vrijeme za borbu“ - poručuje Vicky.

 

 

 

Ne propustite