Najnovije remek-djelo Aston Martin i Zagato

Automoto
Najnovije remek-djelo Aston Martin i Zagato
/storage/2017/08/16/5994b45f-bde0-482a-9340-6d970a0a0a67-images-spi.jpg

Iako postoje brži i jači sportski automobili, ovi nastali u suradnji Aston Martina i Zagata nesumnjivo su najljepši. 
 
Nakon što su svijet zadivili Coupeom i Volanteom, Aston Martin i Zagato najavljuju dva nova modela, otprije poznati Speedster i potpuno iznenađujući Shooting Brake. Odmah recimo da će dva noviteta biti još ekskluzivnija, posebno Speedster s najavljenom nakladom od 28 primjeraka. Ostatak ekipe proizvest će se u nakladi po 99 primjeraka. 
 
Po mnogima najradikalniji i najagresivniji je upravo Speedster. Svojevrsna HC verzija Volantea donosi modernu interpretaciju tzv. double-bubble krova, ali i nekoliko unikatnih dizajnerskih rješenja. Prve isporuke očekuju se početkom iduće godine.

images-spi
Iza imena Aston Martin Vanquish Zagato Shooting Brake dolazi automobil koji vraća staru slavu ovog koncepta s Otoka. Potpuno nova linija krova ponavlja double-bubble princip, a obilje transparentnih površina omogućuje prodor svjetlosti u kabinu. Ovaj model će krenuti u proizvodnju tijekom iduće godine. 
 
Ako ste se pitali koji je smisao Zagato porodice temeljene na Vanquishu S, najbolji odgovor dalo je tržište. "Mnogi od naših klijenata traže različite stvari. Neki traže čistoću Coupea, a neki vole ideju nečeg ekstremnijeg, poput Speedstera. I da, neki su kupili po jedan od svakog modela", rekao je Marek Reichman iz Aston Martina. 
 
Nema sumnje kako su kod ovih Astona performanse i sama mehanika u drugom planu. Važno je spomenuti kako sve primjerke pokreće 6.0 V12 s 589 KS i osam-stepenskim automatikom mjenjačem.

Ne propustite