KONKURS ZA SPECIJALIZACIJU NA KCUS: Ogroman odziv građana

Vijesti
KONKURS ZA SPECIJALIZACIJU NA KCUS: Ogroman odziv građana
.

4. augusta je objavljen konkurs za izbor i prijem 46 ljekara specijalizanata za različite oblasti od strane Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, rok za predaju dokumentacije je 15 dana od dana objavljivanja.
Prijava je sve više i više, te iako predaja dokumentacije još traje, dzabilježeno je ogromno interesovanje za specijalizacije koje su navedene u konkursu.

Specijalizanti će dobiti priliku da uz iskusne ljekare, tačnije, mentore iz KCUS-a savladaju određena znanja koja će primijeniti u liječenju budućih pacijenata. Kandidati će biti izabrani prema već poznatim kriterijima.

Na raspolaganju su specijalizacije iz abdominalne hirurgije, anestezije, reanimacije i intenzivne medicine, gastroenterohepatologije, ginekologije i porodiljstva, hematologije, hemodijalize, infektologije, internističke onkologije, kardiologije, kliničke imunologije, kliničke radiologije, medicinske biohemije, nefrologije, nuklearne medicine, ortopedije, patologije, pedijatrije, psihijatrije, pulmologije, reumatologije, urgentne medicine i urologije, saopćeno je iz KCUS-a.

Ne propustite