OPOJNA DROGA U BREZI: Uhapšen B.A.

Bosna i Hercegovina
OPOJNA DROGA U BREZI: Uhapšen B.A.
-

U Policijskoj stanici Breza nalazi se uhapšena osoba B.A. kod koje je, nakon što su, u okviru aktivnosti na suzbijanju i preveniranju neovlaštenog posjedovanja, proizvodnje i stavljanja u promet opojnih sredstava, pronađene određene količine narkotičkih sredstava namijenjenih za „uličnu prodaju“.

Na osnovu naredbe Općinskog suda u Visokom izvršen je pretres kuće, pratećih objekata i vozila, koje koristi sada već uhapšeni i tom prilikom pronađeno je petnaest paketića sa sadržajem suhe, zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

Osumnjičeni je lišen slobode, zadržan i nad istim je u službenim prostorijama Policijske stanice Breza zavedena kriminalistička obrada, a pronađena biljna materija je izuzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja.

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske stanice Breza biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv osobe B.A., rođenog 1993. godine, iz Breze, zbog postojanja sumnje da je počinilo krivično djelo „neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

Ne propustite