STARO SKLADIŠTE PRETVORENO U PROSTRAN POTRKOVNI STAN

Arhitektura i dizajn
STARO SKLADIŠTE PRETVORENO U PROSTRAN POTRKOVNI STAN
.

Kad govorimo o New Yorku i elegantnim potkrovljima, slika koju često imamo su trendovski SoHo stilski prostori i prekrasni, suvremeni stanovi prekriveni bogatstvom.

Ali ovaj nevjerojatan obnovljen prostor, u četvrti TriBeCa na Manhattanu, predstavlja potpuno drukčiju sliku, jer je genijalni arhitekt Andrew Franz pretvorio staro skladište kavijara, izvorno izgrađeno 1884. godine, u jedinstveno potkrovlje. Obuhvaćajući industrijsku prošlost zgrade, a istodobno uklapajući moderne elemente, prostrano potkrovlje od 280 četvornih metara sadrži fascinantnu mješavinu stilova i materijala.

Interakcija između unutrašnjosti i krovnog vrta definira prostor zimskog vrta, koji je nesumnjivo glavna odlika ovog transformiranog potkrovlja. Puštanje prirodnog svjetla čini unutrašnjost veselim ambijentom, što se postiže pomičnim staklenim krovom, koji prekriva prostor zimskog vrta i otvara put prema vrtu na krovu. Zimski vrt se smjestio na polukatu, a vlasnicima omogućuje uživanje u noćnom nebu čak i u hladnim zimskim noćima. Na nižoj razini nalazi se dnevni boravak otvorenog tlocrta, s modernom kuhinjom i blagovaonicom u vintage tonovima, zajedno s udobnim spavaćim sobama.Kako izgleda preuređenje starog potkrovlja u novi prostrani stan pogledajte u galeriji.

 

Ne propustite