Znate li: KOJA STE ŽIVOTINJA PREMA KELTSKOM HOROSKOPU?

Zanimljivosti
Znate li: KOJA STE ŽIVOTINJA PREMA KELTSKOM HOROSKOPU?
.

Tradicionalni horoskop obiluje simbolima životinja. I keltski nas horoskop uspoređuje sa životinjama, no s onima na koje se nismo naviknuli.

Kelti su godinu podijelili na trinaest razdoblja i svakom su dali pokroviteljstvo jedne životinje. Ima tu ptica, šumskih grabežljivaca, morskih stvorenja i pitomih domaćih životinja. Neke nadahnjuju svojom snagom, neke ljepotom, a neke snalažljivošću.

MAČKA 21. 1. – 17. 2.

Samostalna i dobroćudna

Dosjetljiva i spretna mačka simbol je intelekta. Mačka voli promatrati svijet oko sebe, često se držeći po strani. Pažljivo čuva svoju samostalnost. Odlična sposobnost opažanja i otvoren um temelj su njezine objektivne i nepogrešive sposobnosti rasuđivanja. Mačka će se spremno uključiti u humanitarne projekte te ponuditi svježu perspektivu u sagledavanju života. Omiljena je zbog svoje blage i dobroćudne naravi, srca ispunjenog dobrim namjerama. Mačka je odličan savjetnik. Nježna je i uvijek zanimljiva družica uz koju nikad nije dosadno.

Najbolje se slaže s Leptirom i Morskim konjicem.

 

JELEN 24. 12. – 20. 1.

Plemenit i odgovoran

Ponosan, snažan i elegantan, jelen je kralj šume. Osoba rođena u znaku Jelena posjeduje urođenu plemenitost i dostojanstveno držanje. Takav životni stav izvire iz visokih ideala, plemenitih ciljeva i pravičnosti koji motiviraju Jelena. U svemu što radi Jelen je temeljit, strpljiv i radišan. Lako preskače prepreke i hrabro prekoračuje postavljene granice jer zna što hoće i vjeruje u sebe. Ne odustaje od svojih vizija, a njegov trud i spremnost na težak rad jamče uspjeh. Jelen je pouzdan prijatelj, dobar predvodnik, zaštitnik obitelji i osoba na koju se možete osloniti.

Najbolje se slaže s Labudom i Vukom.

Ne propustite