LEO U ULOZI LEA: Dikaprio kao da Vinči

Film
LEO U ULOZI LEA: Dikaprio kao da Vinči
.

Kako legenda kaže, Leonardo Dikaprio je nazvan Leonardo jer mu je majka bila u jednom italijanskom muzeju i gledala slike Leonarda da Vinčija, kada se buduća zvijezda prvi put pokrenula u stomaku i najavila svoje prisustvo. Dakle, čini se da je sudbina već odlučila da Leo traba da igra Lea, umjetnika koji je naslikao “Posljednju večeru” i “Mona Lizu”.

Trenutno su dva velika holivudska studija, Paramount i Universal, u borbi za osiguraje prava na knjigu Valtera Isaksona “Leonardo da Vinči”, a kao zvijezdu filma na umu imaju upravo Leonarda Dikaprija.

Knjiga o Da Vinčiju treba da bude objavljena u oktobru ove godine, a izdavač je Sajmon i Šuster (Simon & Shuster). Po saopštenjima izdavača, Isakson je istraživao Da Vinčijeve sveske kako bi izgradio priču u kojoj prati trag njegove neobuzdane imaginacije i naučnog genija. Znamo da je Da Vinči, pored slikanja, napravio nevjerovatne napretke na polju anatomije, fizike, mehanike, botanike, geologije i naoružanja. Znamo da je gulio kožu leševa da bi crtao građu mišića i tkiva – što zvuči kao savršena stvar za Dikaprija, kojem sigurno nije lako da prihvata manje izazove, nakon ekstremnog poduhvata u filmu “Povratnik” (“Revenant”).

Nadamo se da će planovi uspjeti i da će Leo otjeloviti Lea, bio bi to zanimljiv poduhvat.

 

Ne propustite