NJEGA KOŽE NAKON SUNČANJA

Moda i ljepota
NJEGA KOŽE NAKON SUNČANJA
-

Još od prvog dana ljeta u glavi nam je preplanuo ten i na sve moguće načine se trudimo da postignemo kožu boje čokolade.  Ipak, važno je na pravilan način pripremiti i unaprijediti njegu kože prije i nakon sunčanja. Najveći prijatelj vaše kože je krema za sunčanje.

Velika je zabluda da ćete više pocrniti ukoliko se ne namažete kremom za sučanje. Upravo suprotno, vaša koža će planuti, površinski sloj se skinuti, a vi ćete izgubiti taman ten.

Izbjegavanje kreme je jedan od najčešćih razloga zašto se koža ljušti.  Nakon što izgorite, u pokušaju da se regeneriše, vaša koža će odbacivati mrtve stanice i tako ćete gubiti površinski sloj kože.  Kada koža odbaci taj prvi sloj kreće svima užasno guljenje i to najčešće na vidljivim djelovima tijela.  Ljuštenje je uvijek jako neprijatno i ono najgore, stvara dodatne probleme tokom sunčanja.  Oljuštena područja su dodatno osjetljiva i brže gore pa tako dolazite u stanje začaranog kruga.

Iz ovih razloga krema za sunčanje je vaš najbolji prijatelj. Kremu nanesite pola sata prije sunčanja, to je sasvim dovoljno da krema upije, a ne zaboravite da nakon svakog izlaska iz vode ponovite mazanje. Pratite koliki je zaštitni faktor, jer vam on određuje minute koje možete provesti na suncu.  Izbjegavajte narodnu tradiciju i mazanje uljima poput maslinovog, nevenog ili kantariona jer od njih koža samo može izgoriti pa se nakon toga oljuštiti.

Također, krema će vašoj koži dati dodatnu hidrataciju tokom sunčanja i preplanuo ten koji ste željeli.  Najbolje od svega je što se takav ten zadržava još dugo nakon ljeta.
Kada se odlučite na postepeno sunčanje ili čak sunčanje u hladu dajete vašoj koži vremena da se adaptira na izloženost suncu i podari vam boju iz snova.

Piling iz kućne radinosti

NIKADA NE IZBJEGAVAJTE PILING KOŽE!

Pomoću pilinga regenerišete kožu i spriječavate ljuštenje.
Kašiku soli ili sode bikarbone pomješajte sa uljem po vašem izboru i nježno istrljajte kožu. 
Posebnu pažnju posvetite rožnatim djelovima tijela, a ovaj piling možete koristiti i na licu. Nakon pilinga obavezan je losion, a mi vam odajemo tajnu o jednom posebnom.

Vjerovali ili ne, baby proizvodi su savršeni za njenu tijela odraslih. 
Kupite baby losion i umasirajte ga nakon pilinga, jer je divan za tek osunčanu kožu, nakon depilacije, a također uklanja strije i druge nepravilnosti na koži.

suncanje1

Ne propustite