TEMA DANA/ISTRAŽILI SMO TRŽIŠTE LUKSUZNIH NEKRETNINA U SARAJEVU: Ovo je pet najskupljih stambenih objekata koje trenutno možete kupiti

Bosna i Hercegovina
TEMA DANA/ISTRAŽILI SMO TRŽIŠTE LUKSUZNIH NEKRETNINA U SARAJEVU: Ovo je pet najskupljih stambenih objekata koje trenutno možete kupiti
.

Tržište luksuznih nekretnina u Bosni i Hercegovini i ne stoji tako loše, ako ga uporedimo sa zemljama regiona. 

Istražili smo kako se kreću luksuzne nekretnine u glavnom gradu BiH. Pročešljali smo Olx.ba i provjerili koje su najskuplje kuće koje trenutno možete kupiti u Sarajevu.

 

1. KUĆA NA ČETIRI ETAŽE, BREKA, SAFETA PAŠALIĆA

41

CIJENA: 600.000 KM

Jedan od najskupljih stanova jeste kuća na četiri etaže, na lokaciji Breka, Safeta Pašalića.

Ukupna stambena površina je 220 m2, bašta 100 m2, te garaža 15m2.

Na prvoj etaži su podrumske prostorije, kotlovnica, vešeraj, prostor za rekreaciju, bilijar. Na drugoj je veliki dnevni boravka, trpezarija, kuhinja, kupatilo. Na trećoj i ćetvrtoj su spavaće sobe i 2 kupatila.

 

2. Kuća u Donjem Hotonju

hotonj1 

CIJENA: 590.000 KM 

Jedna od luksuznih nekretnina koju možete pronaći u Sarajevu jeste renovirana kuća sa pet spavaćih soba na površini od 250 kvadratnih metara. Izgrađena je na zemljišnom placu, površine cca 1184 kvadratnih metara, smještena u Hotonju, 6 km od centra Sarajeva. 

Plac površine 1184 kvadratnih metara, koji je u cjelosti ograđen i kultivisan. Kuća sadrži: dnevni boravak, kuhinju sa trpezarijom, toalet, servis sobu i ulazni hol u prizemlju, pet spavaćih soba i dva kupatila na prvom spratu. Pored ovih sadržaja, kuća posjeduje garažu i jednu podrumsku prostoriju. 

 

3. PENTHOUSE, ZETRA

2017-08-15

CIJENA: 549.800 KM

Luksuzni PENTHOUSE-a u okviru stambeno - poslovnog objekta 'ZETRA', na atraktivnoj lokaciji u centru Sarajeva. Površina je 137 m2. 

 

4. Stan 155 kvadrata u Bosmalu 

bosmal

CIJENA: 500.000 

Nov i luksuzan stan od 155 kvadrata nalazi se na 13. spratu u Bosmalu. 

Stan se sastoji od 3 spavaće sobe, dnevnog boravka, trpezarije, kuhinje, sobe-gardarobera, 2 kupatila sa mokrim čvorovima, 1 gostinjskog toaleta i hodnjika. Posjeduje dvije velike terase koje se protežu duž cijelog stana. Ukupne je površine  155 kvadrata.

Potpuno je opremljen sa luksuznim italijanskim namještajem. 

 

5. Ekskluzivni četverosobni stambeni prostor Malta

malta

CIJENA: 410.000 KM 

Stambeni prostor ukupne uknjižene površine 135 m2, posjeduje 4 sobe, kuhinju, hodnik, wc, 2 kupatila, ostava, balkon kao i izlaz na krovnu terasu. 

Ukupna površina stana je 145 m. Stambeni prostor je rađen u modernom stilu uključujući kvalitetnu Gorenje kuhinju, parkete, sva unutrašnja vrata, stolariju, detalje na plafonima... 

Stan je dodatno osiguran sa alarmnim sistemima, izlaz na terasu je zatvoren sa pokretnim sigurnosnim vratima, klime uređaji su raspoređeni na svaku od prostorija.

Ne propustite