PRIRODNO BLAGO: Moć morske soli

Zdrav život
PRIRODNO BLAGO: Moć morske soli
.

Opće je poznato da je prirodna morska sol zdrava te ima terapijska svojstva. Prvobitno su stari Grci koristili kupke u morskoj soli radi liječenja niza zdravstvenih problema. 

Nastaje prirodnim procesima isparavanja slane vode, pri čemu svi njezini sastojci ostaju sačuvani. U morskoj soli, uz natrijev klorid, nalazimo osamdesetak različitih elemenata u tragovima poput kalija, magnezija i mangana. 

Zahvaljujući svojim čudnovatim svojstvima na zdravlje morska sol je nezaobilazni sastojak mnogobrojnih preparata za njegu, zdravlje, uljepšavanje kože lica i tijela.
Mnogi ljudi su opazili smanjenje akni i ljepši ten zahvaljujući korištenju soli. Minerali iz soli također pomažu zategnuti kožu i smanjiti bore. 

Morska sol se može koristiti za brojne tegobe. Kada se koristi kao kupka, sol vam može pomoći u liječenju psorijaze i ekcema, pomaže u reguliranju aktivnosti više od 300 enzima, ispiranju toksina, oslobađa od stresa, djeluje blagotvorno na disanje.

Svojim alkalnim svojstvima neutrališe kiselost organizma, čisti krvne sudove i čuva rad srca, smanjuje nivo šećera u krvi, usporava osteoporozu, a blagotvorno djeluje i na grčeve.

Prirodno i efikasno djeluje na masnu kosu, morska sol daje joj volumen hraneći korijen kose i ima izvrsno dejstvo u borbi protiv peruti.

 

 

 

Ne propustite