A svi je imamo: OVA NAVIKA MOŽE VAS STAJATI TRAJNOG INVALIDITETA ILI JOŠ GORE!

Zanimljivosti
A svi je imamo: OVA NAVIKA MOŽE VAS STAJATI TRAJNOG INVALIDITETA ILI  JOŠ GORE!
.

 Audra Tejtum imala je lošu naviku koja ju je umalo koštala života. Naime, ona je voljela da podigne noge na suvozačevom sjedištu tokom vožnje, ali poslije nesreće joj to nikada više neće pasti na pamet. Ako ste ikada bili suvozač, pogotovo na duže rute, sigurno ste nekad poželjeli da podignete noge na ploču ispod prednjeg stakla. Ukoliko ste to nekada radili, poslije ovoga vam nikad više neće pasti na pamet.

Tokom jedne vožnje do njenih roditelja drugi automobil se zakucao u kola koja je vozio njen suprug i Audra je bila ozbiljno povrijeđena.

``Kada se otvorio zračni jastuk, odbacio mi je noge i pritisnuo ih, bukvalno, na lice``, ispričala je. Slomila je zglobove, butne kosti i ramena i nos. Sada želi da podijeli svoju priču sa drugima i upozori na opasnost koja prijeti iza ove, naizgled, bezazlene navike suvozača.

 Ljekari su joj, po dolasku u bolnicu, objasnili da ne bi imala nikakvih posljedica da je sjedila normalno. Dok se ona sada, dvije godine kasnije, i dalje bori sa posljedicama nesreće.

Ne propustite